Γεραπετρίτης: Η Γάζα είναι όπως ένα νησί σαν την Κάρπαθο και εκεί συγκεντρώνονται 1,5 εκατ. άνθρωποι

Γεραπετρίτης: Η Γάζα είναι όπως ένα νησί σαν την Κάρπαθο και εκεί συγκεντρώνονται 1,5 εκατ. άνθρωποι
Στις εξελίξεις της πολεμικής αναμέτρησης Ισραήλ – Χαμάς και στις επιπτώσεις που έχουν αυτές για τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «πρόκειται για έναν πόλεμο που ξεκίνησε από μία βίαιη τρομοκρατική ενέργεια κατά του κράτους του Ισραήλ» και για «μια τρομοκρατική ενέργεια που δεν είχε προηγούμενο σε σχέση με τον απάνθρωπο χαρακτήρα της, τη βία την οποία προκάλεσε και την οδύνη στον πληθυσμό. Εξ αυτού του λόγου νομίζω ήταν αυτονόητη η στήριξη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του δυτικού κόσμου στο κράτος του Ισραήλ».

«Αδιανόητες οι εικόνες που βλέπουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Όσον αφορά τη διάρκεια της πολεμικής σύγκρουση ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο θα διαρκέσει», αλλά πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Ο  Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη στη συνέντευξή του στο Star:

•   Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές.Ο αραβικός κόσμος δείχνει να διχάζεται. Υπάρχει μία μεγάλη αναταραχή.
•    Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε μία κατάσταση διεθνούς εγρήγορσης.
•    Η Γάζα είναι όπως ένα νησί σαν την Κάρπαθο και εκεί συγκεντρώνονται 1,5 εκατ. άνθρωποι. Καταλαβαίνουν όλοι τι σημαίνει να ασκηθεί εκεί βία.
•    Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί πολύ από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να προστατευθούν ενδεχόμενοι στόχοι. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια.
•    Η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίζεται σε αρχές, σε σοβαρότητα και αξιοπιστία.
•    Η Τουρκία μπορεί να έχει μία σχετική στροφή στην εξωτερική πολιτική. Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία να υπάρχει συνέπεια στην εξωτερική πολιτική.
•    Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έκανε επαναπατρισμούς από το Ισραήλ.

Πηγή: www.star.gr
13.10.2023
Καρπαθιακά Νέα