"Έφυγε" ο Γιάννης Γαλανάκης, ο Κρητικο-καρπάθιος που έφτιαξε το Galanakis of the world με 600 μέλη!

"Έφυγε" ο Γιάννης Γαλανάκης, ο Κρητικο-καρπάθιος που έφτιαξε το Galanakis of the world με 600 μέλη!
Η αδελφή του Γιάννη Γαλανάκη,Irene T Galanakis-sutphin,  ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου, το θάνατο του συμπατριώτη μας Γιάννη Γαλανάκη:
“Με βαριά καρδιά ανακοινώνω τον θάνατο του αγαπητού μεγαλύτερου αδελφού μας John Galanakis . Ήταν ένας υπέροχος αδερφός, σύζυγος, πατέρας παππούς και θείος.
Πάντα του άρεσε να είναι με την οικογένεια. Μου έμαθε τα πάντα για το μπέιζμπολ και ήταν μεγάλος οπαδός των Γιάνκις και μας έκανε όλους οπαδούς των Γιάνκις! Θυμάμαι που καθόμουν στη βεράντα μας στο Asbury Park ακούγοντας τα παιχνίδια μαζί του τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες όταν ήμουν μικρή. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές αναμνήσεις. Θα μας λείψει.
Αναπαύσου αγαπημένε μου αδερφέ αιωνία σου η μνήμη”
Ο Γιάννης Γαλανάκης ασχολήθηκε και ερεύνησε την καταγωγή και τις ρίζες που είχε από την Κρήτη και μάλιστα δημιούργησε σελίδα των Γαλανάκηδων η οποία είχε 600 μέλη!
“Μου Έλεγες, ξάδελφε, γράφει ο Ντίνος Γαλανάκης, άμα τους κάνω 300 μέλη The Galanakis of the world θα είμαι ευχαριστημένος! Και τους έκανες 600 μέλη! Θα μας λείψουν οι παρουσιάσεις των εορταζόμενων και το JIB JAB
Τα Θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Αιωνία σου η μνήμη.

Το όνειρο σου εκπληρώθηκε έφυγες ήσυχος.. John Galanakis έκανες το μεγάλο ταξίδι στην Κρήτη για να γνωρίσεις τον τόπο καταγωγής σου, τις ρίζες σου, όλοι οι συγγενείς σου εκεί στην Αμερική πρέπει να ξέρουν ότι από την Σφάκα Σητείας Κρήτης είναι η καταγωγή τους, η Κάρπαθος ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός. Έφτιαξες την ομάδα των Γαλανάκηδων, για να μας βρεις! Ώσπου διαπιστώσαμε ότι είχαμε στα κιτάπια μας την ίδια φωτογραφία του Προπάππου μας!! Αυτό ήταν καταπληκτικό!

Ο Γιάννης Γαλανάκης έγραφε στο γκρουπ του, “Galanakis of the world”, στο facebook, για την ιστορία των Γαλανάκηδων:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΝΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
“Από αυτό που γνωρίζω στα τέλη του 1890 οι Τούρκοι βρίσκονταν στο νησί της Κρήτης, αρχίσαμε να αγωνιζόμαστε μαζί τους, σκοτώσαμε πολλούς από αυτούς, προσπαθώντας να τους βγάλουμε από την Κρήτη. Πρώτα το όνομα μας ήταν ο Γαλανής και στη συνέχεια αρχίζουν να αλλάζουν στον Γαλανάκη, τον Γαλανάνο, και πολλοί από αυτούς έφυγαν από την Κρήτη και πήγαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και σε άλλες χώρες όπως η Χιλή, η Αμερική, η Αφρική, 21 διαφορετικές χώρες. Η σημασία του Γαλανάνο σημαίνει μπλε, γιατί τα μάτια μας ήταν μπλε. Τα περισσότερα ονόματα στην Κρήτη τελειώνουν με (kis). Ο προπαππούς μου πήγε στο νησί Καρπάθου, οπου γεννήθηκα. μετα όταν οι Τούρκοι έφυγαν, πολλοί από αυτούς επέστρεψαν στην Κρήτη. Αυτό ξέρω.”
21.6.2024
Καρπαθιακά Νέα