Ο Γιώργος Αθανασίου επίσημος παρουσιαστής του πρώτου RUN karpathos!

Ο Γιώργος Αθανασίου επίσημος παρουσιαστής του πρώτου RUN karpathos!

Ο Γιώργος Αθανασίου επίσημος παρουσιαστής του πρώτου @runkarpathos

Γεννήθηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 1966 στη Βενεζουέλα, όπου έζησε τα πρώτα 11 χρόνια της ζωής του. Πτυχιούχος Ισπανικής Λογοτεχνίας Κολεγίου του Λονδίνου. Είναι παντρεμένος κι έχει τρία παιδιά.

  Επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης από το 1988 ως υπάλληλος της ΕΡΤ, στο δυναμικό της οποίας ανήκει και σήμερα, με μόνιμη και υποχρεωτική αποκλειστική απασχόληση, ως στέλεχος της ΕΡΑ Ρόδου και της ΕΡΑ Σπορ.

  Σήμερα είναι ο υπεύθυνος Τύπου του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου, ενώ από το 2004 και μετά πραγματοποιεί ομιλίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Ρόδιους Ολυμπιονίκες στην Αρχαία Ελλάδα, κατά τις προ-Ολυμπιακές και Ολυμπιακές χρονιές.

  Έχει παρακολουθήσει και περιγράψει δεκάδες αγώνες, τοπικούς, πανελλήνιους και διεθνείς, διαφόρων αθλημάτων και σπορ. Ακόμη και αθλητών ΑμεΑ.

 Απεσταλμένος της ΕΡΤ σε πολλούς αγώνες και διοργανώσεις στο εξωτερικό, όπως τα Κόπα Αμέρικα ποδοσφαίρου στο Περού (2004), τη Βενεζουέλα (2007), την Αργεντινή (2011) και την Χιλή (2015).

Το «Κύπελλο Συνομοσπονδιών» της Βραζιλίας (2013), το «Μουντιάλ» ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (2014) και τον τελικό του «Κόπα Λιμπερταδόρες» 2018 της CONMEBOL.

#runkarpathos #karpathos #visitkarpathos #greece #running #marathon28.5.2023Καρπαθιακά Νέα