Το BLUE STAR CHIOS προσεγγίζει στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου (VIDEO) - Γιάννης Χατζηβασίλης

ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – Ανταπόκριση Γιάννης Χατζηβασίλης

Καθώς το BLUE STAR CHIOS προσεγγίζει στο λιμάνι του Διαφανίου, που πραγματικά χαιρόμαστε όλοι, είναι πολύ γρήγορο πλοιο το χρειαζόμαστε αν και ονομάζεται άγονη η γραμμή μας, για μας είναι πολύ γόνιμη γιατί είναι ο τόπος μας και τον αγαπούμε .

Βέβαια τα έργα στο Διαφάνι τα οποία κοσμούν την προκυμαία είναι η Πλατεία Γιάννη Λύρα με το συντριβάνι και τον τοίχο με την γυναίκα της Ολύμπου που κοιτάει καρτερικά που έγινε τον Απρίλιο του 2000, επί κοινοτάρχη αειμνήστου Μιχάλη Πρωτοπαππα και τον αντιπρόεδρο Νίκο Ορφανό που είχαν ιδέα για την διακόσμιση της πλατείας, και το δωρητή τον Γιάννη Λύρα.

Οπως και τον δωρητή Γιάννη Β. Τσέρκη για Το Χελιδονόψαρο, για να τιμησει την μνήμη του αγαπητού του αδερφού Νίκου, επί προεδρίας της τοπικής κοινότητας καλό μου φίλο Γιάννη Μακρημανώλη. Που με αυτό το έργο αντιπροσωπεύονται όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι και ειδικότερα της Ολύμπου , με την μαντινάδα που έχει στη βάση ‘Για τις Ολύμπου τις ψυχές που ελεύθερα πετούσι, τον εαυτό του στη ζωή μάθαινα ξεπερνούσι,, Το μπρούτζινο Χελιδονόψαρο έγινε στο πολύ γνωστό χυτήριο Γαβαλά.

Το καλό με αυτά τα έργα είναι ότι εκτός που είναι ευχάριστα σου δημιουργούν αγαλλίαση, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος όταν επικεντρωθείς και τα παρατηρήσεις προσεκτικά. Άλλωστε αυτός είναι ο προορισμός της τέχνης.

Γιάννης Χατζηβασίλης

28.5.2023

Καρπαθιακά Νέα