ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣ. ΤΣΕΡΚΗΣ. Ένα ακόμη μέλος  της οικογένειας ΤΣΕΡΚΗ εγκατέλειψε τα εγκόσμια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣ. ΤΣΕΡΚΗΣ. Ένα ακόμη μέλος  της οικογένειας ΤΣΕΡΚΗ εγκατέλειψε τα εγκόσμια

 

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

 

Μετά τις απώλειες των Μιχάλη Βασ. Τσέρκη, Νίκου Βασ. Τσέρκη, Παντελή Βασ. Τσέρκη, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας του αείμνηστου Τσέρκη-Βασίλη, ο Γιώργος Βασ. Τσέρκης, εγκατέλειψε πρόσφατα τα εγκόσμια. Όλοι τους σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες, στον τόπο της καταγωγής τους αρχικά και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου μετανάστευσαν, μεταγενέστερα.

Η ζωή τούς φέρθηκε άπονα από τα μικράτα τους, αφού γνώρισαν την ορφάνια νωρίς-νωρίς χάνοντας σε νέα ηλικία τη μητέρα τους Βουκαινία Μιχ. Καρανικόλα. Έχοντας ζήσει από τα παιδικά τους ακόμη χρόνια τη στερημένη μα παιδευτική ποιμενική ζωή της Σαρίας, υπήρξαν όλοι τους πρόσωπα του τίμιου ιδρώτα, που οι πολυποίκιλες φουρτούνες της ζωής δεν μπόρεσαν να τα εμποδίσουν να προκόψουν εντυπωσιακά στο στίβο της βιοπάλης.

Με πρωτοπόρο το Νίκο ασχολήθηκαν συστηματικά με τους ελαιοχρωματισμούς κρατικών εγκαταστάσεων των Η.Π.Α. για να επεκταθούν εν συνεχεία σε επιχειρήσεις εστιατορίων και ακολούθως στη λειτουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στη Βαλτιμόρη της Πολιτείας Maryland των Η.Π.Α.

 

Όλοι οι φίλοι και οι συμπατριώτες τους έχουν να θυμηθούν μιαν ευχάριστη ανάμνηση από τον καλόκαρδο και φιλότιμο χαρακτήρα τους, που τους οδήγησε στη σπουδαία δωρεά του οικοπέδου ανέγερσης του νέου Πολιτιστικού Κέντρου του Πολιτιστικού – Εξωραΐστικού Συλλόγου Διαφανίου Καρπάθου “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”.

Το ευτύχημα είναι πως η νέα γενεά της οικογένειας βαδίζει στο σωστό δρόμο και συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες των γονέων και των θείων τους.

Αγαπητέ ξαδέλφε ας είναι ελαφρύ το χώμα της ξένης γης που σε σκέπασε ..

Πάντοτε θα είσαι στην καρδιά μας και στην σκέψη μας .

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.

26.8.2023

Καρπαθιακά Νέα