Σβηστές οι έλικες των υδροπλάνων για ακόμη ένα καλοκαίρι. Στην Κάρπαθο ούτε κουβέντα για χωροθέτηση υδατοδρομίου

Σβηστές οι έλικες των υδροπλάνων για ακόμη ένα καλοκαίρι. Στην Κάρπαθο ούτε κουβέντα για χωροθέτηση υδατοδρομίου

Το σίριαλ των υδροπλάνων συνεχίζεται. Πάνε πια εννέα χρόνια που κάθε καλοκαίρι τα υδροπλάνα βγάζουν εισιτήριο για τις ελληνικές θάλασσες, αλλά τελικά ξεμένουν από… καύσιμα.

Μετά την άδοξη προσγείωση των δύο πρώτων εταιρειών που έφεραν υδροπλάνα στη χώρα μας πριν από 14 χρόνια και στον Βόλο, το περασμένο φθινόπωρο φαινόταν πως τα πράγματα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Παρά τους θετικούς οιωνούς, η έναρξη των πτήσεων κινδυνεύει λόγω γραφειοκρατίας και αστοχιών να γίνει πια σύντομο ανέκδοτο.

Ο άνεμος αισιοδοξίας που έφερε το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από δυόμισι χρόνια, μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει φτερά στα υδροπλάνα. Τα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια της χώρας παραμένουν εδώ και μια τετραετία μόλις τρία, σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, δημιουργώντας μεν την αφετηρία, αλλά όχι ένα βιώσιμο δίκτυο. Για να θεωρηθεί βιώσιμη μια επένδυση σε υδροπλάνα θα πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο 6-7 υδατοδρομίων και να πραγματοποιούνται ημερησίως 4,5-5 ώρες πτήσης. (ΔΗΜΟ.Σ.)

Όσο για την Κάρπαθο ο Δήμος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τη θέση του υδατοδρομίου. Στα Πηγάδια ή μήπως είναι καλύτερο το Διαφάνι; Η Βόρεια Κάρπαθος δείχνει να επιθυμεί την κατασκευή του. Είναι στις προθέσεις του Δημάρχου η συζήτηση κι ο διάλογος;

με στοιχεία από το www.e-thessalia.gr