Προωθείται η ηλεκτροδότηση των περιοχών "ΜΕΡΕΣ" και "ΑΠΟΚΑΠΟΣ" ("ΠΑΠΑ-ΜΗΝΑ") του ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ

Προωθείται η ηλεκτροδότηση των περιοχών "ΜΕΡΕΣ" και "ΑΠΟΚΑΠΟΣ" ("ΠΑΠΑ-ΜΗΝΑ") του ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ

Όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως έφτασε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου ε.έ. στο Διαφάνι συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. αποτελούμενο από τους υπαλλήλους Χρήστο Καϊμάρα και Μανώλη Γεωρ. Κανάκη με σκοπό να προχωρήσει στην επιμέτρηση που αφορά την κατάρτιση της μελέτης επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης από την περιοχή Καμπί μέχρι την ελαιόφυτη περιοχή Μερές για να καταλήξει στην παραλία Απόκαπος (Παπά-Μηνά).

Η μαγευτική παραλία Απόκαπος που βρίσκεται Νοτίως του Διαφανιού

 

Πρόκειται για ένα αίτημα δεκατεσσάρων δημοτών της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου που συντάχτηκε και υπογράφηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 και το οποίο κατατέθηκε εν συνεχεία με αρ. πρωτ.: 24/5-9-2022 στο οικείο Κοινοτικό Συμβούλιο. Μετά από εισήγηση του Προέδρου του Ηλία Βασ. Παπαηλία το αίτημα υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου στις 14 Δεκεμβρίου 2022 στη βάση της υπ’ αριθ. 8/2022 απόφασης του.

Η παραλία στην περιοχή Καμπί

Εν συνεχεία το αίτημα διαβιβάστηκε διά τα περαιτέρω στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου Μιχάλη Ηλ. Μανωλάκη, ο οποίος το προώθησε στο γραφείο του Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Θεμ. Νισύριου, που με τη σειρά του το απέστειλε στην αρμόδια Διεύθυνση της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στη Ρόδο.

Η παραλιακή ελαιόφυτη περιοχή Μερές

Έτσι θα περιμένουμε την κατάρτηση της σχετικής μελέτης για να κατατεθεί ακολούθως από τους υπευθύνους προς χρηματοδότηση στο Δήμο Καρπάθου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα αυτή επέκταση στηρίχτηκε στην προηγηθείσα επέκταση του δικτύου υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. από το Διαφάνι μέχρι την περιοχή Καμπί, που υλοποιήθηκε με την επιμονή του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση και με τη στήριξη του τότε Αντιδημάρχου Μανώλη Νικ. Τσέρκη.

Θα πρέπει κλείνοντας να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό έργο υποδομής σε μια περιοχή, που αποτελεί το τουριστικό φιλέτο της Βόρειας Καρπάθου με σοβαρότατες προοπτικές υποδοχής τουριστικών επενδύσεων.

Από τη μεριά μας δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε όλους όσοι υποστήριξαν το εύστοχο αίτημα των 14 δημοτών για την ορθοκρισία τους.

13.6.2023

Καρπαθιακα Νέα