"Καλέ μου μπαμπά..." το συγκινητικό γράμμα της Σοφίας Λυτού στον πατέρα της

"Καλέ μου μπαμπά..." το συγκινητικό γράμμα της Σοφίας Λυτού στον πατέρα της

Καλέ μου μπαμπά,

Μέρες τώρα ψάχνω να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω όλα όσα αισθάνομαι, ωστόσο τα λόγια δεν μοιάζουν ικανά ν΄αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου..ίσως γιατί ακόμα δεν έχω αποδεχθεί αυτόν τον αποχωρισμό ίσως γιατί ποτέ δεν σου άρεσαν τα πολλά λόγια …γιατί εσύ μιλούσες πάντα με τις πράξεις σου..

Σε όλη σου τη ζωή υπήρξες τίμιος , εργατικός και αξιοπρεπής αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά σου στην Αμερική και στην Κάρπαθο.. Αυτοδημιούργητος στη ξενιτιά , κέρδισες την αγάπη , την εκτίμηση και τον σεβασμό εκείνων που σε γνώρισαν . Αυστηρός αλλά δίκαιος , δοτικός , φρόντισες να μην μας λείψει ποτέ το παραμικρό . Για εμάς ήσουν απλά ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, σεβόμενος πάντα τις επιλογές μας και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να πετάξουμε με τα δικά μας φτερά..

Με την ίδια αξιοπρέπεια που έζησες , έδωσες τα τελευταία χρόνια την μεγάλη σου μάχη και βγήκες και αυτή τη φορά νικητής … Γιατί ο εχθρός δεν σε λύγισε …και αν κάποιες φορές κουράστηκες ήμασταν όλοι εκεί δίπλα σου να σε σηκώσουμε ξανά..και πρώτη από όλους η μαμά μας που δεν έλειψε λεπτό από κοντά σου… και έφυγες ήρεμος και γαλήνιος για το μεγάλο σου ταξίδι..

Θέλουμε από τα βάθη της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε:

α) τον εξαιρετικό άνθρωπο και κορυφαίο επιστήμονα συμπατριώτη μας ιατρό Εμμανουήλ Παναγιώτου, χειρουργό – ουρολόγο γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά στον πατέρα μας ….Ό,τι και να πούμε για σένα γιατρέ μας είναι λίγο : Σε ευχαριστούμε για όλα και σου είμαστε ευγνώμονες για μια ζωή.

β) Τον ιατρό Παρασκευά Κοσμίδη, παθολόγο – ογκολόγο που παρακολουθούσε το πατέρα μας και του χάρισε όχι μόνο ένα διάστημα ζωής μεγαλύτερο από το προσδόκιμο αλλά κυρίως μια ποιοτική ζωή

γ) την συμπατριώτισσά μας ιατρό Σοφία Διακομανώλη, μικροβιόλογο

δ) τον συμπατριώτη μας ιατρό και φίλο μας Γεώργιο Τούμα, καρδιολόγο, που ήταν κοντά του μέχρι την τελευταία του στιγμή και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου για την πολυτιμη βοήθεια τους…

Θέλαμε την καλύτερη περίθαλψη για σένα γιατί σου άξιζε… και μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα για να σε έχουμε και άλλα τόσα χρόνια κοντά μας…

Τέλος αξίζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συγγενείς και φίλους που στάθηκαν δίπλα μας , ρωτούσαν διαρκώς για την υγεία του μπαμπά μας με αληθινό ενδιαφέρον και κυρίως σε αυτούς που πέρασαν λίγο από το χρόνο τους μαζί του καθώς η συντροφιά σας ήταν πολύτιμη γι αυτόν ..να είστε πάντα καλά υγιείς και ευτυχισμένοι!

Η αγάπη που εισπράξαμε από όλους σας τις ημέρες αυτές είναι συγκινητική … τα λόγια παρηγοριάς όλων σας πραγματικά απαλύνουν τον μεγάλο μας πόνο για την τεράστια απώλεια μας… Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας …Να έχετε υγεία εσείς και οι αγαπημένοι σας…να είστε κοντά στους ανθρώπους σας κυρίως όταν σας χρειάζονται γιατί η ζωή είναι στιγμές που φεύγουν και δεν ξανάρχονται..

Καλό σου ταξίδι μπαμπά μου…με παρηγορεί η σκέψη ότι έφυγες ήρεμος , χωρίς να υποφέρεις και ότι ήμουν κοντά σου τις μέρες αυτές όπως το ήθελες …δεν θα μου λείψεις γιατί θα ζεις για πάντα στην καρδιά και στην σκέψη μου…

Καλή ανάπαυση να έχεις και μην ανησυχείς για τίποτα ..Εμείς εδώ θα είμαστε καλά γιατί ΕΣΥ φρόντισες γι αυτό.

Σ’ αγαπώ πολύ και θα σ’ αγαπώ για πάντα…

Το Σοφάκι σου.