Β. Καλοπήτας από την Κάσο: «Απαιτούνται αναπτυξιακά έργα και ειδικά κίνητρα για να αυξηθεί ο πληθυσμός στα νησιά»

Β. Καλοπήτας από την Κάσο: «Απαιτούνται αναπτυξιακά έργα και ειδικά κίνητρα για να αυξηθεί ο πληθυσμός στα νησιά»

Την Κάσο επισκέφθηκε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάιος Καλοπήτας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί ο κ. Βάιος Καλοπήτας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο με τον οποίον συζήτησαν για τις πρόσφατες παλινωδίες της κυβέρνησης με το πλοίο «Olympus» το οποίο αποδρομολογήθηκε πριν καν δρομολογηθεί με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκαλώντας πλείστα όσα προβλήματα μεσούσης της θερινής περιόδου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική μέριμνα για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού στη διάρκεια του χειμώνα με τον κ. Β. Καλοπήτα να τον διαβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή όσες φορές χρειαστεί μέχρι να δοθεί λύση που θα ικανοποιεί τους κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος έθεσε στο μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και το ζήτημα που αφορά στην έλλειψη ακτινολόγου στο νησί, παρότι υπάρχει ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να μεταβαίνουν στην Κάρπαθο.

«Η εγκατάλειψη των μικρών νησιών από την κυβέρνηση της ΝΔ και η αδυναμία διαμόρφωσης ενός στρατηγικού πλαισίου ανάπτυξης συντελούν στον περιορισμό κάθε αναπτυξιακής προοπτικής στα Δωδεκάνησα. Οι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για τις νησιωτικές περιοχές, η ακτοπλοϊκή σύνδεση και η υγεία, έχουν εγκαταλειφθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που η νησιωτικότητα βάλλεται εξαιτίας της ακρίβειας, πρόβλημα το οποίο μεγιστοποιείται στα νησιά μας με ευθύνες της κυβέρνησης. Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η νησιωτικότητα, όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, αποτελεί εθνικό χρέος. Απαιτούνται αναπτυξιακά έργα και ειδικά κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί ο πληθυσμός και να μην αποτελούν τα νησιά μας μόνο τουριστικά καταφύγια του καλοκαιριού», δήλωσε ο κ. Βάιος Καλοπήτας ολοκληρώνοντας τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε ως μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις διαδικασίες συγκρότησης της Δημοτικής Οργάνωσης Κάσου σε σώμα.

Όπως είπε ο κ. Β. Καλοπήτας στις επαφές που είχε με μέλη και φίλους του κόμματος, η συγκρότηση σε σώμα των νέων κομματικών οργανώσεων σηματοδοτεί την νέα εποχή για το Κίνημα η οποία φέρει το αποτύπωμα του Νίκου Ανδρουλάκη με το κεντρικό μήνυμα να είναι αυτό της ανανέωσης, της ενότητας και της αυτονομίας, αναφερόμενος και στο διακύβευμα των επόμενων εκλογών που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι “Ανανέωση και νέο ήθος ή μια από τα ίδια;”.