ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Οι 4 αλλοδαποί εργαζόμενοι δεν αντιμετώπιζαν θέμα παραμονής στη χώρα

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Οι 4 αλλοδαποί εργαζόμενοι δεν αντιμετώπιζαν θέμα παραμονής στη χώρα

Τα Καρπαθιακά Νέα ερεύνησαν την υπόθεση των 4 αλλοδαπών οι οποίοι σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΚΚΕ αντιμετώπισαν πρόβλημα με επιχείρηση της Καρπάθου με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στην Αστυνομία.

Οι τέσσερις αλλοδαποί δεν αντιμετωπίζουν θέμα παραμονής στη χώρα μας αφού η καταγωγή τους των δυο είναι από την Ιταλία και των άλλων δυο από Κολομβία (νεότερα στοιχεία τους παρουσιάζουν από Αργεντινή).

Η επιχείρηση, που κάλεσε την Αστυνομία, ανέφερε θέματα διατάραξης της κοινής ησυχίας, οι αλλοδαποί αφέθησαν ελεύθεροι και την υπόθεση χειρίζεται Εισαγγελέας στην Ρόδο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου – καταγγελία του ΚΚΕ Τ.Ε. Δωδεκανήσου:

“Η συγκεκριμένη επιχείρηση εκμεταλλεύτηκε 4 εργαζόμενους- μετανάστες οι οποίοι όπως δεκάδες άλλοι ήρθαν στη χώρα μας προσδοκώντας να εργαστούν  στη σεζόν. 

Όταν μετά από 40 μέρες δουλειάς, με ωράρια 10-12 ωρών, χωρίς κανένα ρεπό, οι εργαζόμενοι ζήτησαν την πληρωμή τους, η εν λόγω επιχείρηση απάντησε με ψίχουλα που καμία σχέση δεν είχαν με τους μισθούς που τους αναλογούσαν. Μάλιστα για να τους εκφοβίσει χωρίς ντροπή κάλεσε την αστυνομία, με ψεύτικες καταγγελίες για να τους απομακρύνει από τον χώρο που ζούσαν και δούλευαν, ενώ στις αρμόδιες υπηρεσίες παρά τις δεκάδες αποδείξεις αρνήθηκε ακόμα και το γεγονός ότι εργάζονταν εκεί!!!

2.7.2023

Καρπαθιακά Νέα