ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Τι 'χες Γιάννη, τα 'χα πάντα… του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Τι 'χες Γιάννη, τα 'χα πάντα… του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

 

Αγαπητοί συμπατριώτες, επανέρχομαι με δυο παλιότερες αναρτήσεις μου, οι οποίες αφορούσαν τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα χωριά μας. Και θέλω ειλικρινά να σκεφτείτε μόνοι σας αν η στάση αυτή των υπευθύνων δεν λέγεται “αναισθησία”, “αδιαφορία”, “ανικανότητα” ή όπως αλλοιώς μπορεί να σκεφτεί κανένας.

Ένα χρόνο πριν τόνιζα στους αρμόδιους, αρθρογραφώντας, ότι αφήνοντας το νερό της Βανάντας εκτός δικτύου ύδρευσης θα αντιμετωπίζαμε σοβαρό πρόβλημα τους θερινούς μήνες, όπως και έγινε.

ΝΕΡΟ στο ΔΙΑΦΑΝΙ: “Τι ‘χες Γιάννη, τι είχα πάντα”

ΝΕΡΟ στο ΔΙΑΦΑΝΙ: “Τι ‘χες Γιάννη, τι είχα πάντα” (Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Ένα χρόνο μετά είμαστε στον ίδιο ακριβώς παρονομαστή. Πέρασε ένας χειμώνας και δεν ήταν ικανοί όλοι αυτοί, που διοικούν τον τόπο μας, να προμηθευτούν 1,5 χλμ. σωλήνα και να τη θάψουν κάτω από το έδαφος, ώστε να μην υπάρχουν βουλώματα στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά κατά προέκταση σε όλο το δίκτυο του χωριού, αφού τα άλατα που κατασταλάζουν εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας καταλήγουν στις κεντρικές δεξαμενές ύδρευσης.

Παρόμοιο πρόβλημα έχει εμφανιστεί φέτος και στο δίκτυο ύδρευσης του Φίλιους (Αγίου Μηνά) αναγκάζοντας τους τοπικούς επιχειρηματίες να κουβαλούν καθημερινά νερό για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους.

Από τη μια λοιπόν η ανυπαρξία του Δήμου, από την άλλη η ανικανότητα των Αιρετών που ψηφίστηκαν να υπηρετούν τους συνδημότες τους κι έχουμε πιάσει πάτο!

Τους ζητάς να επισκευάσουν ένα σιντριβάνι… αδυνατούν.

Τους παρακαλάς να περιμαζέψουν τα βαρέα απορρίμματα, γιατί γινόμαστε ρεζίλι στους λιγοστούς ξένους επισκέπτες μας… δεν είναι δική μας υποχρέωση σου απαντούν.

Τους διαμαρτύρεσαι ότι δεν υπάρχει νερό για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες μας… και σφυρίζουν αδιάφορα.

Το μόνο που ξέρουν βέβαια είναι να εισπράτουν προκαταβολικά τα χρήματα που τους αναλογούν. Όχι απ’ όλους, γιατί για κάποιους περιμένουν τον Οκτώβρη, ώστε να τα καταβάλουν με το κλείσιμο της σεζόν.

Και μετά απ’ όλ’ αυτά έχουν το θράσος να βγαίνουν με δελτία τύπου και να κουνάνε το δάχτυλο σε ήδη στοχοποιημένα πρόσωπα, που δεν υποτάσσονται στις πολυποίκιλες προσωπικές επιδιώξεις τους.

Δεν κοιτάνε τα χάλια τους που ενώ ψηφίστηκαν για να είναι κοντά στα χωριά και στα προβλήματα τους, αυτοί είναι χρόνο-καιρό εξαφανισμένοι και θυμήθηκαν να έρθουν στα πάτρια για παραθερισμό τώρα που καλοκαίριασε…συνδυάζοντας τις διακοπές με τον προεκλογικό αγώνα…

Προσπαθούν μάλιστα να εμφανίσουν ένα υποτυπώδες έργο τους δύο τελευταίους προεκλογικούς μήνες, όταν επί τέσσερα χρόνια έλαμπαν διά της απουσίας τους τόσο από τα Δημοτικά Συμβούλια όσο και από τα προβλήματα του τόπου μας!…

Μόνιμη έγνοια τους η εξυπηρέτηση των προσωπικών τους ωφελημάτων και των ωφελημάτων των κολλητών τους.

Να προσέχουν όμως, γατί στο τέλος καθένας ανταμείβεται κατά τα έργα του…

2.7.2023

Καρπαθιακά Νέα