Κάρπαθος: Ο Αναστασιάδης κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 43 υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους

Κάρπαθος: Ο Αναστασιάδης κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 43 υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους

Ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα η κατάθεση της πληθώρας υποψηφίων του συνδυασμού “Η Κάρπαθος Μπροστά”, στην Ηλεκτρονική Πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών. Ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από 43 υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Αναστασιάδη διεκδικεί τη νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Καρπάθου.

“Μετά την κατάθεση του συνδυασμού μας υπήρξε μια μεγάλη ανακούφιση, δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες, έχουμε  ψηφοδέλτιο το οποίο είναι φτιαγμένο από ανθρώπους με γνωστικό αντικείμενο συγκεκριμένο για όλα τα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας και έχουμε τη βεβαιότητα ότι η έκπληξη θα γίνει σε όλα τα επίπεδα των παρεμβάσεων” αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα ο κ. Αναστασιάδης.

Για την συμμετοχή μιας παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου στην Κάρπαθο εκτός από τον Δήμαρχο πρέπει:

  • να υποβάλει από 19 έως 48 υποψήφιου Δημοτικούς Συμβούλους
  • σε ποσοστό 60% συμμετοχή με 3 υποψήφιους Συμβούλους στις 8 τοπικές κοινότητες  (μέγιστο αριθμό 8 υποψηφίων). Συνολικα 15 υποψηφίους.
  • ειδικά για τα Πηγάδια 5 υποψήφιους (μέγιστο αριθμό 13 υποψηφίους)

για την Όλυμπο χρειάζονται 3 υποψήφιοι (μέγιστος αριθμός 8 υποψηφίων)

Με έναν απλό υπολογισμό βρίσκουμε λοιπόν ότι για μια υποψήφια παράταξη στην Κάρπαθο χρειάζονται ο υποψήφιος Δήμαρχος + 19 τουλάχιστον υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο γενικό ψηφοδέλτιο + 5 υποψηφίους στα Πηγάδια + 15 για το 60% σε 5 κοινότητες.

Συνολικά οι υποψήφιοι μιας παράταξης δεν είναι δυνατόν να είναι λιγότεροι από 39 ενώ το ανώτατο όριο είναι 129 υποψήφιοι.

1.9.2023

Καρπαθιακά Νέα