Κάρπαθος. Σώθηκε ένας όμορφος Ασημόγλαρος!

Κάρπαθος. Σώθηκε ένας όμορφος Ασημόγλαρος!

Αρκετές φορές  οι Καρπάθιοι έχουν αποδείξει έμπρακτα την καλή σχέση και την αγάπη τους για τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν στο νησί. Απόδειξη η προχθεσινή  διάσωση ενός χτυπημένου Ασημόγλαρου!

Το θαλασσινό πουλί βρέθηκε στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ με σπασμένο πόδι, δεν μπορούσε να τραφεί κι ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα επιβίωνε. Αρχικά ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και κείνοι με τη σειρά τους δεν έχασαν χρόνο, φώναξαν τους ΦΙΛΟΥΣ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ. Με δεδομένο ότι το νησί έχει την ευλογία να έχει στη Β. Κάρπαθο και τη Σαρία τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευομένων περιοχών, ο οποίος έχει άμεση σχέση με την πανίδα του νησιού, καλέστηκε ο Ντίνος Πρωτόπαπας, όπου φιλοξένησε τον Ασημόγλαρο, τον τάισε όπως μάθαμε ψαράκια κι εκείνος αν και ταλαιπωρημένος ανταποκρίθηκε και μάλιστα με λαιμαργία!

Ο Ντίνος Πρωτόπαπας επικοινώσε με το Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής, το γνωστό ΑΝΙΜΑ και αμέσως στήθημε μια νέα επιχείρηση. Το θαλασσοπούλι ταξίδεψε με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ για την Αθήνα για να ακολουθήσει θεραπεία και να γίνει αποκατάσταση. Σύντομα ο μικρός Ασημόγλαρος θα επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον. Μα είναι τόσο σπουδαίο να σώζεις μια ζωή, άλλωστε η αγάπη για τη φύση κι ο σεβασμός σε όλα τα πλάσματα δείχνει και το μέγεθος του ανθρώπου.