Ο Πινόκιο αυτές τις μέρες τριγυρνά στην Κάρπαθο και την Κάσο!

Ο Πινόκιο αυτές τις μέρες τριγυρνά στην Κάρπαθο και την Κάσο!

Στο πλαίσιο των Καρπαθίων Δρώμενα 2021, ο ΚΟΠΑΠ παρουσιάζει το παιδικό θεατρικό έργο «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» του Carlo Collodi, σε σκηνοθεσία Ηλία Παπαγιάννη.

Πρόκειται για την κλασική ιστορία της άτακτης μαριονέτας που μέσα από πολλές περιπέτειες αποκτά τη σοφία της ζωής και τελικά γίνεται αληθινό αγόρι, ως επιβράβευση για τις καλές του πράξεις.

«Ένα κομμάτι ξύλου σμιλεύεται εκπληκτικά από τα μαγικά χέρια ενός ηλικιωμένου ξυλουργού, του Τζεπέτο και μεταμορφώνεται σε μία όμορφη μαριονέτα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ο Πινόκιο λοιπόν, έτσι θα ονομάσει ο Τζεπέτο τη μαριονέτα του, ζωντανεύει, μιλάει, τρέχει και κάνει πολλές αταξίες. Παρασύρεται όμως συχνά από άλλους και η περιέργειά του τον βάζει συνεχώς σε μπελάδες.

Παλεύει μόνιμα ανάμεσα στο καλό και το κακό και κάθε φορά που λέει ψέματα η μύτη του μεγαλώνει εντυπωσιακά. Στο μεγάλο του ταξίδι θα συναντήσει πολλούς ήρωες όπως τον Σώφρον Γρύλο, τους ραδιούργους Αλεπού και Γάτο αλλά και τον καλό του φίλο Πεπίτο.

Ο Τζεπέτο και η καλή του Νεράιδα, που τον αγαπούν και οι δύο πάρα πολύ, προσπαθούν να τον συνετίσουν και να του διδάξουν τις αρετές. Ο Πινόκιο ονειρεύεται να γίνει μια μέρα ένα αληθινό αγόρι! Μα για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συμμορφωθεί. Ο Πινόκιο, το υπέροχο και διαχρονικό αυτό παραμύθι για όλη την οικογένεια, είναι μία ιστορία με σημαντικά ηθικά διδάγματα.

Μέσα από τις περιπέτειες της ξύλινης μαριονέτας καλλιεργείται η υπακοή των παιδιών στους γονείς τους, η αξία της ειλικρίνειας και η θετική συμπεριφορά. Η παράσταση απευθύνεται στα παιδιά αλλά και σε όλη την οικογένεια.