Πραγματοποίηση προκαταρκτικής μελέτης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Η. Ν. Κάσο

Πραγματοποίηση προκαταρκτικής μελέτης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Η. Ν. Κάσο

 Τον Αύγουστο 2022 έλαβε χώρα συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου με σκοπό την διερεύνηση της δυνατότητας παρέμβασης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη στήριξη της αλιείας στην Κάσο.

   Η παρούσα στη συνάντηση συμπατριώτισσα Άννα Σταματίου, γνωστή στην κοινωνία του νησιού για την φιλοζωική και περιβαλλοντική ευαισθησία της, ανέλαβε την διερεύνηση της δυνατότητας επιλογής εξειδικευμένου φορέα που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει προκαταρκτική μελέτη σχετική με το θέμα. Τελικά επελέγη η iSea (μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση για τη Διατήρηση των Υδατικών Οικοσυστημάτων) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοβουλία της οικογένειας Σταματίου κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων μετέβει για ολιγοήμερη επιτόπια εξέταση της ανάγκης και της δυνατότητας πραγματοποίησης της υπόψη μελέτης.

   Η επίσκεψη του κλιμακίου πραγματοποιήθηκε από 8 έως 12 Ιουλίου 2023. Οι συμμετέχοντες στο κλιμάκιο Νικόλαος Δούμπας, περιβαλλοντολόγος και Νικολέττα Σιδηροπούλου με ειδικότητα σε θέματα θαλάσσιων οργανισμών και αλιείας είχαν συναντήσεις με το Προεδρείο του Συλλόγου Αλιέων και μεμονωμένους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αλιείς. Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων αυτών έγινε συλλογή πληροφοριών και συμπλήρωση απαντήσεων σε εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο που θα βοηθήσει στην προετοιμασία της πρότασης για τη διενέργεια της προβλεπόμενης προκαταρκτικής μελέτης. Κατά την πενθήμερη παραμονή του κλιμακίου είχαν κάθε δυνατή βοήθεια από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Η.Ν. Κάσου για θέματα Ύδρευσης και Περιβάλλοντος Μανώλη Παρλή .

Δελτίο τύπου

18.7.2023

Καρπαθιακα Νέα