Η.Ν. Κάσος -Σημαία 1.000 τ.μ. και «βαφτίσια» του αεροδρομίου

Η.Ν. Κάσος -Σημαία 1.000 τ.μ. και «βαφτίσια» του αεροδρομίου

Η Κάσος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821 με δύο εκδηλώσεις την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

Με μια σημαία 1.000 τ.μ. και «βαφτίσια» του αεροδρομίου του νησιού με το όνομα αγωνιστή του Ολοκαυτώματος της Κάσου γιορτάζει το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

 

Η πρώτη αφορά την ονοματοδοσία του αεροδρομίου του νησιού σε «Μάρκος Μαλλιαράκης», ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης και απόδοση φόρου τιμής για τη θυσία των Κασιωτών Αγωνιστών κατά το Ολοκαύτωμα του 1824.

Ο καπετάν Μάρκος Μαλλιαράκης ήταν από τους πρωτεργάτες του ξεσηκωμού των Κασιωτών τον Απρίλη του 1821 και σκοτώθηκε στις 7 Ιουνίου του 1824 στο Ολοκαύτωμα μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες του στη μάχη της Κάσου κατά του τουρκοαιγυπτιακού στρατού .

Επίσης η Κάσος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την αρχή του Αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους με την κατασκευή μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας διαστάσεων 40×26 στην περιοχή Μαρίτσα.

Η σημαία αυτή έρχεται ως απάντηση – μήνυμα από το ηρωικό και ακριτικό νησί στο «θερμό» καλοκαίρι του 2020 πιστοποιώντας και δηλώνοντας ότι η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία τη στιγμή μάλιστα που η παράνομη τουρκολιβυκή ζώνη σχεδόν εφάπτεται νότια του νησιού μας.

Είναι ένα μεγάλο, σπουδαίο και εθνικής σημασίας εγχείρημα στο οποίο συνέβαλαν η Δημοτική Αρχή, ο Στρατός, χορηγοί και πολλοί εθελοντές από το νησί.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πλαισιωθούν με μουσική βραδιά με Κασιώτες μουσικούς στην Πλατεία του Δημαρχείου.

Πηγή www.protothema.gr