Δήμος Καρπάθου: Καταχωρήσεις 12.400 ευρώ σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για την τουριστική προβολή

Δήμος Καρπάθου: Καταχωρήσεις 12.400 ευρώ σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για την τουριστική προβολή

Ο Πρόεδρος κ. Νισύριος Ιωάννης κατά τη συνεδρίαση της Οικον. Επιτροπής, 29 ΜαΪου 2023, έθεσε υπόψιν των μελών της  την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Παραγυιού Εμμανουήλ, η οποία έχει ως εξής :

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2023 του Δήμου Καρπάθου το οποίο εγκρίθηκε με την αρ. 4-2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ (1920/23.2.2023) και έχοντας υπόψη τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2023, όπου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση δέκα χιλιάδων ευρώ 17.000,00 € στον Κ.Α. 00.6431.0009 για «Καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα με σκοπό την τουριστική προβολή της Καρπάθου».

1 η ΔΡΑΣΗ:

Πιο συγκεκριμένα , με στόχο την πρωτότυπη προβολή της Καρπάθου στην εγχώρια και διεθνή αγορά, προτείνουμε την διαχείριση των ήδη ενεργοποιημένων λογαριασμών κοινωνικών δικτύων Facebook, Instagram , TikTok και Youtube με την ονομασία «VISITKARPATHOS» από εξειδικευμένη εταιρία ψηφιακού τουριστικού μάρκετινγκ.

Στην αποτελεσματικότερη ανάπτυξη και τη διαχείριση των Social media θα βοηθήσει και το νέο οπτικοακουστικό υλικό που ήδη διαθέτει ο Δήμος Καρπάθου στην κατοχή του. Στόχος της προβολής μέσω Social media είναι η αποτύπωση εμπειριών και η δημιουργία ταξιδιωτικών ιστοριών για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος και την παρακίνηση της διαδραστικής συμμετοχής του χρήστη.

Η δράση αυτή στοχεύει σε εκατοντάδες χιλιάδες ενεργούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων που προαναφέρθηκαν και την σημερινή εποχή , αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενεργής προβολής και προώθησης ενός τόπου, σύμφωνα μάλιστα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει το Υπουργείο Τουρισμού όσο και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Social Media Advertising:

Καθημερινά η ροή ενός μέσου χρήστη στα Social media κατακλύζεται από χορηγούμενες αναρτήσεις, διαδικτυακές διαφημίσεις δηλαδή τις οποίες λανσάρουν επιχειρήσεις και φορείς. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν έναν χώρο τον οποίον επιλέγουν εκατομμύρια χρήστες για να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν πληροφορίες και απόψεις, να διασκεδάσουν και φυσικά να περάσουν την ώρα τους.

Η διαφήμιση στα social media είναι προσιτή, μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε στοχευμένο κοινό.

Το Content Marketing είναι η χρήση περιεχομένου (πρωτότυπου, χρήσιμου και ενδιαφέροντος) προκειμένου να επικοινωνηθεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να πάρει πολλές μορφές (άρθρα, εικόνες, βίντεο, infographics, κ.λ.π) και να δημοσιευθεί σε μία σειρά από διαφορετικά μέσα (π.χ. blog, social media, newsletter , κ.λ.π.).

Η ΔΡΑΣΗ Η εν λόγω υπηρεσία περιλαμβάνει την έντυπη καταχώριση προώθησης του νησιού μας αξιοποιώντας έντυπο μέσο που απευθύνεται άμεσα σε ταξιδιωτικό κοινό, αφού αποτελεί το επίσημο περιοδικό της SKYEXPRESS το οποίο διανέμεται στα αεροπλάνα της εν λόγω αεροπορικής εταιρίας.

Το εν λόγω έντυπο, απευθύνεται σε 3.500.000 επιβάτες , αφού διάκεινται σε 32.495 πτήσεις που περιλαμβάνουν 34 ελληνικούς 8 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Παράλληλα η στόχευση κατοίκων των αγορών εσωτερικού και εξωτερικού επιτυγχάνεται δεδομένου ότι στα αεροπλάνα υπάρχει αμιγώς ταξιδιωτικό κοινό. Τέλος η περίοδος έντυπης καταχώρισης στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του προορισμού κατά την κύρια περίοδο τουριστικής κίνησης, την εδραίωση της παρουσίας μέσω της επανάληψης αλλά και την κάλυψη της φθινοπωρινής περιόδου με στόχο την χρονική επέκταση και επιμήκυνση. Οπότε η ενέργεια θα περιλαμβάνει:

1. Έντυπη καταχώριση: Ολοσέλιδη καταχώριση

Πληροφορίες σχετικά με το έντυπο:

• Στόχευση περιόδου: : Καλοκαίρι Ιούνιος 2023 – Οκτώβριος 2023.

• Διανομή εντύπου: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελ. Βενιζέλο,

Ως εκ τούτου θα πρέπει η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά με την έγκριση της ανωτέρω εισήγησης με σκοπό την τουριστική προβολή του νησιού μας, και την εξειδίκευση διάθεσης πίστωσης δαπάνης 12.400,00 ευρώ σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.0009 για «Καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα με σκοπό την τουριστική προβολή της Καρπάθου». για το έτος 2023. Παρακαλούμε για την εισαγωγή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή λόγω αρμοδιότητας προς λήψη της σχετικής απόφασης. Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τα παραπάνω:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

την έγκριση της ανωτέρω εισήγησης με σκοπό την τουριστική προβολή του νησιού μας, και την εξειδίκευση διάθεσης πίστωσης δαπάνης 12.400,00 ευρώ σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.0009 για «Καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα με σκοπό την τουριστική προβολή της Καρπάθου». για το έτος 2023.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

Τα μέλη Δήμαρχος Γεώργιος Νταής Νικόλαος Παραγυιός Εμμανουήλ Τσαμπουνιεράκης Μιχαήλ Τσέρκης Εμμανουήλ

29.5.2023

Καρπαθιακά Νέα