"Μαγειρεύονται και έτσι, λέει η επιχείρηση" - Έντονες αντιδράσεις και δυσφορία για το μαγείρεμα των ζωντανών ψαριών

"Μαγειρεύονται και έτσι, λέει η επιχείρηση" - Έντονες αντιδράσεις και δυσφορία για το μαγείρεμα των  ζωντανών ψαριών

Μόλις χθες εδώ, στα Καρπαθιακα Νέα, γράφαμε ότι το video με τα ψάρια που τηγανίζονται ζωντανά απασχολεί εντονότατα την κοινωνία και σήμερα η υπόθεση έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερη έκταση. Εμείς το αποφύγαμε και δεν δημοσιεύσαμε τις θλιβερές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Πρώτο Θέμα δίνει νέες πληροφορίες ενώ η υπόθεση είναι ήδη στα χέρια της εισαγγελίας.

“Κάρπαθος: Κατακραυγή για τα ζωντανά ψάρια στο τηγάνι – Μαγειρεύονται και έτσι, λέει η επιχείρηση” με αυτό τον τίτλο το Πρώτο θέμα προσεγγίζει την θλιβερή ιστορία με τα ψάρια της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο που αναρτήθηκε κι έχει προκαλέσει αγανάκτηση ακούγεται ένας από τους δυο μάγειρες να λέει «Λίτσα έτσι αλευρώνουμε εμείς εδώ στην Κάρπαθο τα φρέσκα ψάρια βλέπεις» με την γυναίκα να του ν απαντά γελώντας «Σπαρταριστά…της ώρας».

Το βίντεο έχει αποσπάσει δεκάδες αρνητικά μηνύματα, όπως και η σελίδα της ψαροταβέρνας στο Facebook, με τους χρήστες του διαδικτύου να τους βρίζουν για την πράξη τους και άλλοι να τους εύχονται παρόμοιο τέλος.

Επίσημη θέση μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει λάβει η επιχείρηση, καθώς προσπαθεί με ψυχραιμία σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι πως τα συγκεκριμένα ψάρια λέγονται παπαγαλάκια ή ροζέτια και έχουν διάρκεια ζωής έξω από το νερό 20 ώρες. Προκειμένου μάλιστα να μαγειρευτούν υπάρχουν διάφορες λύσεις, είτε τα τηγανίζεις, είτε τα στραγγαλίζεις, είτε τα αφήνεις δυο μέρες στο ψυγείο μέχρι να πεθάνουν μόνα τους.

Για την επιχείρηση λάθος ήταν και η ανάρτηση του βίντεο που έγινε χωρίς την έγκριση κανενός με αποτέλεσμα από το πρωί να έχουν δεχτεί δεκάδες υβριστικά τηλεφωνήματα. Μάλιστα πολλοί ζητούν την απόλυση της γυναίκας κάτι που δε πρόκειται να συμβεί καθώς είναι μητέρα δυο παιδιών.

29.5.2023

Πηγή Πρώτο θέμα