ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Τοποθετήθηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία και μετά από 3μιση χρόνια τα ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Τοποθετήθηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία και μετά από 3μιση χρόνια τα ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!… ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΟΠΤΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τοποθετήθηκαν επιτέλους προχθές τα επί τρεισήμισι χρόνια ευρισκόμενα στις Κοινοτικές Αποθήκες της Ολύμπου Κάτοπτρα Κυκλοφορίας, τα οποία είχαν παραληφθεί από αμνημονεύτων για τοποθέτηση στις δύο επικίνδυνες στροφές της Περιφερειακής Οδού της Ολύμπου.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον ενεργό συμπολίτη μας Ντίνο Βασ. Λιορεΐση ο οποίος διέθεσε σεβαστό τμήμα από τα χρήματα που κατατέθηκαν αντί στεφάνου εις μνήμην του αείμνηστου πατέρα του Βασιλείου Ιωάννου Λιορεΐση για την πληρωμή του τεχνίτη Νίκου Μιχ. Λεντάκη, που ασχολήθηκε με επιμέλεια με την τοποθέτηση των εν λόγω κατόπτρων.

Όσοι Ολυμπίτες διέσχιζαν εποχούμενοι μέχρι χτες τον περιφερειακό του χωριού τους είχαν εστιασμένη την προσοχή τους —προς αποφυγήν ενός σφόδρα πιθανού οδικού ατυχήματος— αφενός στην εξαιρετικά κλειστή στροφή του ανεμόμυλου Ζωγραφίδη κι αφετέρου στην περιορισμένης ορατότητας στροφή της συμβολής του Περιφερειακού Αμαξιτού Δρόμου της Ολύμπου με την Επαρχιακή Οδό Ολύμπου – Διαφανίου.

Πλήθος οδικών ατυχημάτων αποφεύχθηκαν, από καθαρή τύχη και μόνο, στα σημεία αυτά επί χρόνια. Δυστυχώς καμιά Κοινοτική ή Δημοτική Αρχή δεν μερίμνησε, όπως είχε καθήκον, να τοποθετηθούν τα κάτοπτρα, που ας σημειωθεί έφτασαν επιτόπου μετά από συνεχείς πιέσεις απλών δημοτών και μεταφέρθηκαν διά του Αντιπροέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιώργου Κων. Χατζηπαπά, ώστε να τοποθετηθούν στη θέση τους για την εμπέδωση της οδικής ασφάλειας του δρόμου.

Έτσι χρειάστηκε η καλοπροαίρετη παρέμβαση του Ντίνου Βασ. Λιορεΐση για να λυθεί ένα χρονίζον και συνάμα επικίνδυνο ζήτημα του τόπου.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί στις φετινές παρεμβάσεις της Αδελφότητας Ολυμπιτών Νέας Υόρκης Η.Π.Α. «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ» που διά του Προέδρου της Νίκου Γεωρ. Πρωτόπαπα και σε συνεργασία με τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση αποκατέστησε μετά από τέσσερα χρόνια τη λειτουργία του σιντριβανιού του Διαφανιού και την έτερη παρέμβαση του Οικονομολόγου Γιώργου Νικ. Μανιού, ο οποίος ανέλαβε εξολοκλήρου το κόστος της απομάκρυνσης μεγάλου όγκου επί χρόνια επικίνδυνα επικρεμάμενων πετρωμάτων πάνω από την παραλιακή οδό του Διαφανιού στη μνήμη των γονέων του!

Καθίσταται έτσι σαφές ότι όπου υπάρχει αληθινή διάθεση προσφοράς υπάρχουν και αποτελέσματα.

Εύγε σε όλους. Η ευγνωμοσύνη των συμπατριωτών τους θα τους συνοδεύει.

Γ. Ν. Τσ.

15.9.2023

Καρπαθιακά Νέα