Ο Δήμος Καρπάθου πότε θα αποφασίσει να επιτρέπει το παρκάρισμα στη μια πλευρά του κεντρικού δρόμου στα Πηγάδια;

Ο Δήμος Καρπάθου πότε θα αποφασίσει να επιτρέπει το παρκάρισμα στη μια πλευρά του κεντρικού δρόμου στα Πηγάδια;

Κάθε καλοκαίρι η Πυροσβεστική φωνάζει και διαμαρτύρεται, επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο ότι το παρκάρισμα και στις δυο πλευρές του κεντρικού άξονα των Πηγαδίων δεν επιτρέπει τη διέλευση των μεγάλων οχημάτων. Αν συμβεί κάτι δεν θα μπορέσει το όχημα της Πυροσβεστικής να περάσει, για να φτάσει εγκαίρως σε κάποιον που το έχει ανάγκη. 

ΌΛΟΙ, μα όλοι συμφωνούν! Μάλιστα πρόσφατα το θέμα συζητήθηκε στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου και δεν υπήρξε καμιά διαφωνία. Ειδικά ο Αντιδήμαρχος, κ. Βασιλαράκης, με γνώση για το θέμα, επιμένει ότι άμεσα πρέπει να κλείσει αυτή η υπόθεση.

Μάλιστα, για να ξεκαθαρίσουμε μια λεπτομέρεια, στον δρόμο αυτόν επιτρέπεται τους μονούς μήνες αριστερά και τους ζυγούς δεξιά, όμως οι οδηγοί το παραβλέπουν και παρκάρουν και από τις δυο πλευρές του δρόμου με αποτέλεσμα το σοβαρό κυκλοφοριακό ζήτημα.

Στην αρχή της φετινής σεζόν η Αστυνομία έκανε αρκετές «εφόδους», πήρε πινακίδες και έγραψε αρκετούς παραβάτες, όμως ο κόσμος στο νησί ολοένα και αυξάνεται, με αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος της πρωτεύουσας να γεμίζει πρώτος. Έτσι δεν χωράει η διέλευση μεγάλου οχήματος. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι πριν 10 μέρες η Πυροσβεστική έστειλε και έγγραφο για να επισημάνει την αναγκαιότητα της επίλυσης του προβλήματος.

Ο Δήμος ακούει; Οι τεχνικές υπηρεσίες θα το φροντίσουν;

πηγή Καρπαθιακά Νέα