ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός τραγικού περιστατικού από το ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας, δεν έχουν κόμμα και χρώμα»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός τραγικού περιστατικού από το ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας,  δεν έχουν κόμμα και χρώμα»

Ο κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, στο νοσοκομείο Κω:

«Δυστυχώς κάποιοι φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιούν ότι η δημόσια υγεία πρέπει να αποτελεί πεδίο σύγκλισης και υπευθυνότητας και όχι ένα πεδίο άσκησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

Θλίβομαι γιατί οι δηλώσεις του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα από την Κω, δείχνουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους είναι να στηθεί ένας κομματικός καυγάς γύρω από ένα τραγικό περιστατικό αλλά και γύρω από τα υπαρκτά προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

Αυτό πιστεύουν κάποιοι ότι θέλουν οι πολίτες;

Οι ευθύνες, αλλά και τα προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας των νησιών έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.

Οφείλω να υπενθυμίσω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και μάλιστα την περίοδο που κυβερνούσε, υπήρχαν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στην Κω.

Αναφέρω, χαρακτηριστικά:

1ον: Και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έλλειψη καρδιολόγου, παιδιάτρου, αλλά και άλλων ειδικοτήτων  στο νοσοκομείο της Κω. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2018 τοποθετήθηκε παιδίατρος αλλά μετά από δύο μήνες έφυγε.

2ον: Είχε εξαιρεθεί το Νοσοκομείο της Κω από τη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση και την καταβολή των τακτικών και πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού.

3ον:  Παρέμενε ανενεργή και χωρίς να αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητές της, η μονάδα τηλεϊατρικής.

Άρα, τα προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και οφείλουμε να τα λύσουμε.

Το είπα και το επαναλαμβάνω: αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στα νησιά μας, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τα προβλήματα αυτά δεν έχουν κόμμα και χρώμα.

Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και παλεύουμε να βρούμε λύσεις.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 Μαΐου, δεσμεύτηκε εδώ από τα Δωδεκάνησα, ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. τη δεύτερη τετραετία, θα είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας»

6.6.2023

Καρπαθιακά Νέα