Ετοιμάζεται ο ΚΟΠΑΠ για τις Χριστουγεννιάτες εκδηλώσεις. Η εισήγηση της Προέδρου κας Φιλιππούση

Ετοιμάζεται ο ΚΟΠΑΠ για τις Χριστουγεννιάτες εκδηλώσεις. Η εισήγηση της Προέδρου κας Φιλιππούση

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τον ΚΟΠΑΠ η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, σύμφωνα με την εισήγηση της Προέδρου, κατά τη συνεδρίαση που έγινε δια περιφοράς την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021. Ωστόσο η οριστικοποίηση του προγράμματος θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα εγκριθεί σε επόμενη συνεδρίαση το τελικό πρόγραμμα και οι σχετικές πρόσθετες δαπάνες. Προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, εγκρίθηκε η διαπραγμάτευση για την πρόταση για το ψηφιακό πλανητάριο και όσα αναφέρονται στην εισήγηση της προέδρου και δεσμεύεται το σύνολο του 15.6471,0003 «Έξοδα εκδηλώσεων εορταστικών περιόδων», ποσό 15.000,00 ευρώ του Προϋπολογισμού του ΚΟΠΑΠ έτους 2021.

Η εισήγηση της Προέδρου του ΚΟΠΑΠ κας Φιλιππούση

«Φέτος από ότι διαφαίνεται υπάρχει η δυνατότητα της πραγματοποίησης εκδηλώσεων για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Βεβαίως, να τηρηθούν τα μέτρα προστασία για τον covid19 και να προετοιμάσουμε εκδηλώσεις που θα δώσουν ένα αισιόδοξο και γιορτινό πνεύμα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Υπάρχουν οι καθιερωμένες δράσεις, όπως το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στην Πλατεία του Επαρχείου, έχουμε τα ξύλινα σπιτάκια που είχαμε κατασκευάσει προ διετίας, πλην αυτού που εξυπηρετεί τις ανάγκες των rapid test στο λιμάνι. Σε αυτά μπορούμε να διοργανώσουμε παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά σε μία περίοδο τουλάχιστον 10 ημερών. Επίσης, να στολιστεί η πλατεία με τα ήδη διαθέσιμα χριστουγεννιάτικα φωτιζόμενα διακοσμητικά, με την συνεργασία των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του Δήμου μας. Από διάφορες προτάσεις που λάβαμε, αφού δούμε και τις δυνατότητες μετακίνησης, σας προτείνω την πρόταση για το ψηφιακό πλανητάριο, και αναμένουμε πρόταση για την λειτουργία του χωριού και δραστηριότητες στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, σας προτείνω να εγκρίνουμε την διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και να εγκρίνουμε το σύνολο της δαπάνης.

Υπάρχει πίστωση ποσού 15.000,00 στον ΚΑ 15.6471,0003 «Έξοδα εκδηλώσεων εορταστικών περιόδων».

Επίσης, να δούμε την δυνατότητα των Χριστουγεννιάτικων συναυλιών της Δημοτικής Χορωδίας, την Κοπή της Βασιλόπιτας και την βράβευση των μαθητών που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις (επειδή πέρσι δεν έγινε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τα παιδιά της προηγούμενης χρονιάς). Επίσης, να γίνει η βράβευση των αθλητών του Μαραθωνίου για 2020 και 2021. Ηχητική και τεχνική κάλυψη για όλα, εκτυπώσεις υλικού, συμβάσεις των μουσικών της χορωδίας, προμήθεια ειδών για την Κοπή της Βασιλόπιτας και εφόσον προετοιμαστεί η Πλατεία του Επαρχείου, να γίνει και η έναρξη ίσως 17 ή 18 Δεκεμβρίου. Μπορούμε να δούμε την διαμόρφωση του προγράμματος έως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, εφόσον θα έρθει κάτι από Αθήνα, να συνεννοηθούμε και με τους συλλόγους για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι κτλ. Προκειμένου όμως, να γίνει η οποιαδήποτε προετοιμασία ώστε να οριστικοποιηθεί πρόγραμμα και να δούμε τις δαπάνες συνολικά και ποιους άλλους κωδικούς του Προϋπολογισμού θα χρειαστούμε και σε ποια ποσά, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την πραγματοποίηση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων».