Κρίση στον Δήμο Καρπάθου. Ποιος πληρώνει το "μάρμαρο";

Κρίση στον Δήμο Καρπάθου. Ποιος πληρώνει το "μάρμαρο";

 

του Μανώλη Δημελλά

Πέρασε ένας μήνας από την δημοσιοποίηση της «επιστολής των 5» προς τον δήμαρχο Καρπάθου και την αρχή της πιο παράξενης κρίσης.

Η παράταξη που υπερ-ψηφίστηκε από τον καρπαθιακό λαό, για να κυβερνήσει το νησί, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή διχασμένη, αλλά κανείς δε φεύγει! Πέντε από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους δείχνουν ανένδοτοι στις αποφάσεις τους και περιμένουν.

Βέβαια οι 5, που σήμερα έγιναν λαλίστατοι, για δυο χρόνια έκρυβαν κάτω από το χαλάκι του δημαρχείου όλα αυτά που  σήμερα υποστηρίζουν ότι συνέβησαν, συνεπώς έχουν ένα σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση.

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εντονότατες ζυμώσεις, ανάμεσα στον δήμαρχο και τις δυο παρατάξεις τις αντιπολίτευσης.

Ας δούμε την ιστορία λίγο διαφορετικά.

Είναι λοιπόν να απορεί κανείς με τη στάση «ΑΠΕΚ» και «ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ», που μέχρι και σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου, έστω για τα μάτια του κόσμου, δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση, ώστε να ενημερώνουν τυπικά την κοινωνία. Είτε για τα τρέχοντα (δε μπορεί να μην έμαθαν για το λιμάνι ή τον βιολογικό, ή την Πολιτική Προστασία), είτε για όλα αυτά που εξελίσσονται, δηλαδή για τις θέσεις των αντιδημάρχων και το μέγα ζήτημα στην Οικονομική Επιτροπή. Μείναμε στο ότι θα βάλουν πλάτη. Αλήθεια τι εννοούσαν; Κάτω από ποιες προϋποθέσεις; Για να μην είμαι άδικος, στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο έκαναν λόγο για συγκυβέρνηση και για μια κοινή διακήρυξη. Όμως δεν πρόκειται για δεσμευτικές πράξεις, παρά για πολιτικές τοποθετήσεις από εκείνες που μπορούν να αναιρεθούν στο άψε-σβήσε.

Δεν οφείλουν να ενημερώσουν την κοινωνία; ή μήπως οι κουβέντες των καφενείων αντικαθιστούν τις ώριμες πολιτικές στάσεις;

Άλλες πάλι πληροφορίες, εννοείται και πάλι ανεπιβεβαίωτες, κάνουν λόγο για προσπάθεια εμπλοκής Καρπάθιου Υπουργού ώστε να ξεμπλεχτεί το πρόβλημα της Οικονομικής Επιτροπής.

Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια του καθενός και τι τελικά σκοπεύει να πράξει ο δήμαρχος Καρπάθου.

Ακούμε με πολύ προσοχή και την άποψη που θα ήθελε τους “5 της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ” να επιστρέφουν άμεσα στον Δήμο. Να αλληλοσυγχωρούνται και να  ξανα-προχωρούν όλοι μαζί, με τον κ. Νισύριο να τους οδηγεί, όπως έκανε και πριν, για το επόμενο διάστημα.

Πέρα από τις όποιες θεωρητικές προσεγγίσεις, κάποιος πρέπει να βάλει τα χέρια του και να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κάρπαθος δεν μπορεί να περιμένει.