9.000.000 για βάρκες, ημερόπλοια και αλιευτικά; Το λιμάνι δεν θα δέχεται κρουαζιερόπλοια;

9.000.000 για βάρκες, ημερόπλοια και αλιευτικά; Το λιμάνι δεν θα δέχεται κρουαζιερόπλοια;

Η αναγγελία της Περιφέρειας δεν αναφέρεται σε  νέο λιμάνι αλλά για “Βελτίωση λιμανιού Καρπάθου”!

Η συνοπτική περιγραφή περιγράφει τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στα βόρεια και ανατολικά του Γαρόνησου και περιλαμβάνει τη νέα αποβάθρα και το διάδρομο πρόσβασης προς αυτήν.
Η νέα χερσαία επιφάνεια των προτεινόμενων έργων ανέρχεται σε 13.050 τ.μ. και η συνολική (υφιστάμενη και νέα) σε 15.850 τ.μ. προτείνεται η παραχώρηση τμήματος του υφιστάμενου χερσαίου χώρου επιφάνειας 1.620 τ.μ. στο τουριστικό καταφύγιο. Προβλέπεται η καθαίρεση τμήματος του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου, μήκους περίπου 45μ. ώστε να δημιουργηθεί το νέο άνοιγμα του λιμένα λειτουργικού πλάτους 40μ.
Η συνολική επιφάνεια των 15.85 στρεμμάτων που προτείνεται για την κάλυψη των λιμενικών δραστηριοτήτων δεν περιλαμβάνει το χωροθετημένο χερσαίο χώρο του τουριστικού καταφυγίου ούτε τον παραχωθέντα σε αυτόν.
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ Π/Υ: 9.000.000 ευρώ.

Από την άλλη η ΕΣΑΛ , από 2/6/2021,  απόφασισε την αναβολή λήψης απόφασης επί του θέματος, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει ότι

“η διαμόρφωση στενού στομίου εισόδου παρέχει ελλιμενισμό σε αλλιευτικά και ημερόπλοια”! 

Τι πραγματικά συμβαίνει με το λιμάνι της Καρπάθου; γιατί όλα τα στόματα είναι κλειστά; που είναι η αντιπολίτευση του Δήμου; τι ακριβώς περιμένει και κατά το στόμα της κλειστό;