1964-2010! 50 χρόνια εμπλοκής των οικογενειών Μανωλάκη - Φελλουζή, στα δημοτικά της Καρπάθου!

1964-2010! 50 χρόνια εμπλοκής των οικογενειών Μανωλάκη - Φελλουζή, στα δημοτικά της Καρπάθου!

πρωτότυπη έρευνα του συνεργάτη μας Γιώργου Ν. Τσαμπανάκη

Η προεκλογική περίοδος στην Κάρπαθο επίσημα δεν έχει ξεκινήσει, είναι λοιπόν ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και τα πρόσωπα τα οποία διεκδίκησαν την εξουσία. Μάλιστα τα δυο από τα ονόματα που σήμερα ακούγονται εντονότατα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, Μιχάλης Μανωλάκης και Μιχάλης Φελλουζής, προέρχονται από οικογένειες που έχουν παρελθόν και σπουδαιότατη εμπλοκή στα δημοτικά δρώμενα του νησιού!

Τόσο ο πατέρας του κ. Μιχάλη Μανωλάκη, Ηλίας Μανωλάκης, όσο και ο πατέρας του κ. Μιχάλη Φελλουζή, Κωνσταντίνος Φελλουζής, υπήρξαν δήμαρχοι Καρπάθου! Είναι αξιοσημείωτο ότι το 1975 ο Ντίνος Φελλουζής ήταν στον συνδυασμό του Ηλία Μανωλάκη και εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς από τους υποψήφιους (47 ψήφους)!

Ενδιαφέρον έχει ότι στη μια και μοναδική σύγκρουση που είχαν (εκλογές 1986) ο Ντίνος Φελλουζής νίκησε με ποσοστό 53%! Πιο συγκεκριμένα στις εκλογές 12ης Οκτωβρίου 1986 δήμαρχος Καρπάθου εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Φελλουζής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του: Κων. Γκατούλης, Μιχαήλ Διακονής, Ιωαν. Μαγριπλής, Μηνάς Οικονομίδης, Βασ. Πακάκης, Φωκάς Σακελλιάδης, Ηλίας Χριστοδούλου. Από τον συνδυασμό του Ηλία Μανωλάκη έχουμε: Ηλίας Μανωλάκης, Ηλίας Λάμπρος, Μιχαήλ Τσαουσόπουλος (αρχείο Καρπαθιακή Ηχώ)

17.1.2ο23

Καρπαθιακά Νέα