Ο Μανώλης Λιορεϊσης σχολιάζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καρπάθου

Ο Μανώλης Λιορεϊσης σχολιάζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καρπάθου

Όλοι γινόμαστε μάρτυρες των γεγονότων που διαδραματίζονται κάθε φορά που γίνεται σύναξη όλων αυτών που πήραν την λαϊκή εντολή ώστε να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς το συμφέρον αυτού του νησιού.

Η φρασεολογία σε υψηλά επίπεδα, χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν του τύπου:

“είσαι ανίδεος , είσαι κομπλεξικός, σταμάτησε το στόμα σου , πέρασε ρε έξω από την αίθουσα”, και αλλά παρόμοια κοσμητικά επίθετα , που βεβαίως δεν παραπέμπουν ούτε τιμούν την ιστορία και τη φήμη αυτού του τόπου.

Ωστόσο ας περιοριστώ στα εν τοι οίκω.

Ακούγοντας την συνεδρίαση του τεχνικού προγράμματος ειλικρινά αγανάκτησα διότι δεν μου αφήνει το περιθώριο παρά να πιστέψω ότι κάποιοι, με το τρόπο που αντιμετωπίζουν την τοπική κοινότητα της Όλυμπου, κάθε άλλο και τις καλύτερες προθέσεις έχουν.

Απόρησα επίσης αν μέσα στη συνεδρίαση είχαμε δικούς μας τοπικούς αντιπροσώπους  μέχρι που άκουσα τον πρόεδρο κ. Παπαϊλία να δηλώνει ότι θα καταψήφιζε το εν λόγο πρόγραμμα , άσχετα αν στο τέλος το υπερψήφισε.

Εύχομαι πρόεδρε οι διαβεβαιώσεις που πήρε ο φίλος σου και  συντοπίτης μας της ΑΚΕΠ, από το δήμαρχο για να ψηφίσεις θετικά να βγουν αληθινές, αν και έχω την αίσθηση ότι η εξέλιξη δεν θα είναι αυτή που ευελπιστείς.

Υπήρχαν δυο μελέτες έτοιμες, ώριμες, και κατατεθειμένες στην τεχνική υπηρεσία .

Εκείνες των περιφερειακών δρόμων, τοσο της Ολύμπου όσο και του Διαφανιού. 

260 χιλιάδες € ευρω η πρώτη και 140 χιλιάδες € η δευτερη δια χειρός του τ. αντιδημάρχου Τσέρκη.

“Όποια πέτρα και να σήκωνες” ας μου επιτραπεί ο όρος γνώριζε για αυτές τις μελέτες  κ. Παραγυιέ, εσείς ωστόσο με ξαφνιάσατε αρνητικά  όταν δηλώσατε οτι δεν έχετε γνώση και για αυτό δεν τις συμπεριλάβατε στο  τεχνικό προγραμματισμό του δήμου και θέλετε αλήθεια να σας πιστέψουμε.

Αποχετευτικό

Σας άκουσα κ. Παραγυιέ, καταλέξει, να λέτε οτι ” εμείς δώσαμε την μελέτη και περιμένουμε.  Αυτές οι δουλείες δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη ” 

Αμελείτε βεβαία να πείτε  ότι το πρόβλημα το βρήκατε στην έναρξη της θητείας σας και θα συνέχιση να υπάρχει και στο πέρας αυτής , και ενώ σε δυο μήνες ξεκινά η τουριστική σεζόν τα απόβλητα αναβλύζουν στην κεντρική πλατεία του χωρίου καταλήγοντας στη θάλασσα… εσείς συνεχίστε να περιμένετε..

Κατα τ’ αλλα ομως ψηφισατε 120χιλιαδες € για το πλύσιμο 26 κάδων απορριμμάτων που έχουν τα δυο χωριά και 150 χιλιαδες € για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Και μέσα σε ολο αυτο το “χουφαρδιλίκι” που σας διακατέχει δεν μπορείτε να δωσετε 20χιλιαδες € σε απευθείας ανάθεση ώστε να φτιαξετε το τοιχείο αντιστήριξης που οδηγει στο πολυατρείο, εως ότου θρηνήσουμε καποιον με την επικινδυνότητα του.

Εκεί ωστόσο που δεν άντεξα και έκλεισα την ζωντανή σύνδεση ήταν στο σημείο που  άκουσα  τον δήμαρχο να υσχυρίζεται οτι προεκλογικά υπεσχέθη να στρώσει την αυλή του Μουσείου και οχι την κεντρική πλατεία της Ολυμπου, οπως ακούσαμε όλοι τότε ,  με ιδία εξοδα.

Αλλα κατα τ’ αλλα θα φωτίσετε ιδιωτικούς ανεμόμυλους και το Μουσειο θα ηταν ήδη έτοιμο.

Εσείς τοπικοί μας αντιπροσώποι συνεχίστε να τους επιβραβεύετε, όσο αφορα εμάς τους πολίτες καλή μας τύχη.

Αλήθεια θα μας χρειαστεί.

 

Μανώλης Λιορεϊσης