ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άνοιγμα της αγοράς με ασφάλεια. Όλο το βάρος πρέπει να πέσει στα εμβόλια»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άνοιγμα της αγοράς με ασφάλεια. Όλο το βάρος πρέπει να πέσει στα εμβόλια»

 

Στη διαχείριση της πανδημίας και στις προϋποθέσεις για το άνοιγμα της αγοράς αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι:  «από την πορεία των εμβολιασμών θα εξαρτηθεί η επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας συνδέεται με δύο προϋποθέσεις:

1ον: Τη διασφάλιση της ασφάλειας με την αύξηση των test, την ιχνηλάτηση, τον περιορισμό κρουσμάτων.

2ον: Την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Ο κ. Κόνσολας τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων και το Σάββατο και την Κυριακή αλλά και τις αργίες, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Επεσήμανε ότι η διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια, δεν μπορεί να μας αφήνει ικανοποιημένους, από τη στιγμή που το Ισραήλ έχει εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις το 52% του πληθυσμού του, οι Ηνωμένες Πολιτείες το 15% του πληθυσμού της που αντιστοιχεί σε 48 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ η Βρετανία έχει ήδη εμβολιάσει με μία δόση το 45% του πληθυσμού της, έχοντας χτίσει ένα πρώτο τείχος προστασίας.

«Πιστεύω απόλυτα στην ευρωπαϊκή ιδέα. Αυτό, όμως, δεν με εμποδίζει να δω την πραγματικότητα», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου που αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για να αλλάξει ταχύτητα η Ευρώπη στο θέμα των εμβολιασμών, πρωτοβουλίες που συνδέονται με την αύξηση και την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και προμήθειας των εμβολίων.