ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στηρίζοντας την Παιδεία, επενδύουμε στο μέλλον της χώρας»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Στηρίζοντας την Παιδεία, επενδύουμε στο μέλλον της χώρας»

Ειδική αναφορά στα χιλιάδες παιδιά που κυνηγούν τα όνειρα τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και στους γονείς που μοιράζονται μαζί τους την ίδια αγωνία, έκανε ο Μάνος Κόνσολας σε επαφές και συναντήσεις του με πολίτες, γονείς και εκπαιδευτικούς, μιλώντας ταυτόχρονα για την ανάγκη να επενδύσει η χώρα στην Παιδεία.

Στη νέα τετραετία, η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης προγραμματικής πρότασης για την Παιδεία που περιλαμβάνει:

– Την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών με έμφαση στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες.

– Τη δημιουργία 150 νέων πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

– Τη διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου ως τις 5.30 το απόγευμα και την επέκταση εφαρμογής του διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.

– Την αναβάθμιση των επαγγελματικών λυκείων.

Παράλληλα ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν στον τομέα της Παιδείας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας έμφαση:

– στους 24.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

– στην αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία κατά 13%

– στο διπλασιασμό του αριθμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων

– στην καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

«Η προτεραιότητα που δίνουμε στην Παιδεία, επιβάλλει και την ανάγκη να αναδειχθεί από τις κάλπες μια νέα και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

1.6.2023

Καρπαθιακά Νέα