Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής ξεκίνησαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου!

Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής ξεκίνησαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου!

Η κα Καλλιόπη Ιωαννίδου, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου, ανακοινώνει τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής που ξεκίνησαν στο σχολείο!

“Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ξεκίνησαν στο σχολείο μας μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για τους μαθητές μας!! Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Λάμπρου George Lamprou οργανώνουν μαθήματα ρομποτικής με συνδυασμό της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Η πιο μεγάλη ικανοποίηση είναι η χαρά και οι φωνουλες των μικρών παιδιών και η προσήλωση των μεγάλων μαθητών στο πρώτο μάθημα!!

Για το ακριτικό νησί μας υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να βρεις εκπαιδευτικό εξειδικευμένο και έμπειρο για να διδάξει αυτό το νέο αντικείμενο που συνδυάζει πολλές επιστήμες: φυσικές επιστήμες, μαθηματικά-γεωμετρία, μηχανική, τεχνολογία, προγραμματισμό. Οι μαθητές μαθαίνουν να κατασκευάζουν ρομπότ και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λήψης αποφάσεων, δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας συν-εργαζόμενοι σε ομάδες!!”