"Το κορίτσι με τη μαργαρίτα" το νέο βιβλίο της 'Αννας Μιχαήλ Γιαβάση

Μέσα από τον «ελεύθερο άνθρωπο», γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε τη συγγραφέα  Άννα Μιχαήλ Γιαβάση. Σήμερα παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της με το οποίο υπόσχεται να μας δώσει πολλές και κυρίως στέρεες απαντήσεις! Πρόκειται για το “κορίτσι με τη μαργαρίτα”!

Το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποιος είμαι; Από πού έρχομαι; Πού πάω; Υπάρχει θάνατος; Τι είναι το κάρμα;

Κυρίως όμως ποιος ο ρόλος της Φιλοσοφίας στη σημερινή εποχή και τι απαντήσεις έχει να δώσει στις αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου ώστε να φέρει ποιότητα στη ζωή του και ανακούφιση στην ψυχή του.

Η  συγγραφέας Άννα Μιχαήλ Γιαβάση έχει καταγωγή από τις Μενετές Καρπάθου. Είναι κόρη του Μιχαήλ Γιαβάση και της Μαρίας το γένος Σταματάκη. Μαθήτρια του Νικόλαου Μαργιωρή, η Άννα Μιχαήλ Γιαβάση ακολουθεί τα χνάρια του δασκάλου της και προσπαθεί να επι-κοινωνήσει τις αρχές και τις αξίες της διδασκαλίας του.

Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε αυτό, το δεύτερο βιβλίο της:

Υπάρχουν τυχαίες συναντήσεις στη ζωή μας; Μάλλον όχι… Οι σοφοί μας λένε πως «Ούτε ένα φύλλο δεν πέφτει στη γη τυχαία». Η Γαλάτεια είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Βρίσκεται σε μια φάση της ζωής της όπου πολλά απωθημένα της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας έρχονται να της χτυπήσουν την πόρτα. Σ’ αυτό προστίθεται και η συμβατική σχέση με τον σύζυγό της, και νιώθει να πνίγεται, να έχει ξεπεράσει τα όριά της.
Στην κρίσιμη αυτή καμπή της ζωής της συναντά μια παράξενη γυναίκα, την κυρία Αγγελική, και όλα αλλάζουν. Μέρα με τη μέρα μπαίνει σε μια διαδικασία μεταμόρφωσης.

Η κυρία Αγγελική θα την πάρει από το χέρι και θα την οδηγήσει σταδιακά στην αυτογνωσία, θα την κάνει να πιστέψει στον εαυτό της, να διώξει τα φαντάσματα του παρελθόντος και να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Αλλά η αληθινή μεταμόρφωση έρχεται όταν σιγά σιγά την οδηγεί στην εσωτερική της ολοκλήρωση, μυώντας τη στις αλήθειες της Εσωτερικής Φιλοσοφίας, για να αρχίσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στα κατάβαθα του «είναι» της, που θα τη φέρει σε γνωριμία με την εσωτερική της υπόσταση, την ίδια την ψυχή της, το περίφημο «Γνώθι σαυτόν». Και τότε θα μπει ο έρωτας στη ζωή της. Ένας έρωτας καρμικός, που η ψυχή της θα τον αναγνωρίσει, ένας έρωτας που θα την ολοκληρώσει ως γυναίκα, ως ανθρώπινη ψυχή.

https://bit.ly/3LIVemM