Στην Κάρπαθο το πασίγνωστο super yacht MAYAN QUEEN

Στην Κάρπαθο το πασίγνωστο super yacht MAYAN QUEEN

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές super yacht σημαίας Νησιών Κέιμαν, 93,5 μέτρων που κατασκευάστηκε το 2008 για λογαριασμό ενός Μεξικανού δισεκατομμυριούχου του Alberto Bailleres ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2022.

Η θαλαμηγός Mayan Queen κατασκευάστηκε το 2008 και φέρει σημαία από τα νησιά Κέιμαν. Το μήκος της είναι 94 μ., μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16 άτομα -με 24 άτομα πλήρωμα- ενώ διαθέτει 8 καμπίνες και 5 καταστρώματα, πισίνα, γυμναστήριο, τζακούζι κ.α. Μετά τον θάνατο του Μπαϊγέρες τον Φεβρουάριο του 2022, το σκάφος πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας και συνεχίζει τα ταξίδια στη Μεσόγειο.

Όμως πριν από πέντε χρόνια είχε απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ η αυτοκτονία μιας 20χρονης από την Αυστραλία, η οποία επέβαινε στην θαλαμηγό και ενώ αυτή ήταν στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς βρέθηκε νεκρή πάνω στο σκάφος.

Η 20χρονη Sinead McNamara είχε απαγχονιστεί στο πίσω μέρος της θαλαμηγού και όπως είχε προκύψει από τις έρευνες επρόκειτο για αυτοκτονία, με την οικογένειά της να δηλώνει πως δεν τους είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα, που να την οδήγησε σε αυτή την ενέργεια.

φωτογραφίες Πωλ Βιττωρούλης

με στοιχεία από ieidiseis.gr

5.8.2023

Καρπαθιακά Νέα