Το παρκάρισμα και οι ανοιχτοί δρόμοι σε όλα τα χωριά στοίχημα για την Αστυνομία Καρπάθου

Το παρκάρισμα και οι ανοιχτοί δρόμοι σε όλα τα χωριά στοίχημα για την Αστυνομία  Καρπάθου

Με τους προέδρους των κοινοτήτων Μενετών κ. Μανώλη Μαγριπλή και Απερίου κ. Γεώργιο Παππά είχε το πρωι συνάντηση ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Τσακιράκης. Κεντρικό θέμα στη συζήτηση τους το κυκλοφοριακό και οι δυσκολίες που παρατηρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στον κεντρικό οδικό άξονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακιράκης, ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα σημεία των δρόμων στα οποία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παρουσιάζει δυσλειτουργία καθώς και την εκτίμηση των προέδρων των κοινοτήτων.

Όπως ανέφερε, σε πρώτη φάση οι κάτοικοι, μόνιμοι, καθώς και οι καλοκαιρινοί επισκέπτες, όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα σωστά σημεία για το παρκάρισμα. Φέτος θα γίνει προσπάθεια ώστε τουλάχιστον να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλο το νησί κι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει Αστυνομική επιτήρηση και για το παράνομο παρκάρισμα θα επιβάλλονται τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αυτοψία που πραγματοποίησε πρόσφατα στην περιοχή του Λευκού ο κ. Τσακιράκης είδε ακριβώς τι συμβαίνει και σύντομα θα υπάρξουν παρεμβάσεις της Αστυνομίας και στην ξεχωριστή τουριστική περιοχή της Καρπάθου πάντοτε με διάκριση και γνώμονα την ασφάλεια των διερχομένων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ειδικά για τις Μενετές δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στον δρόμο διπλής κυκλοφορίας που περνά μέσα από το χωριό. Οι μήνες Ιούλιος και ιδιαίτερα ο Αύγουστος είναι μαρτύριο για τους διερχόμενους οδηγούς αν από την αντίθετη κατεύθυνση υπάρχει φορτηγό ή λεωφορείο! Φέτος λοιπόν ελπίζουμε με την παρέμβαση της Αστυνομίας να σταματήσουν τα Ι.Χ. να παρκάρουν πάνω στα δύσκολα σημεία του κεντρικού οδικού άξονα. Ο κ. Τσακιράκης θα έχει σειρά συναντήσεων με τους υπόλοιπους προέδρους των κοινοτήτων της Καρπάθου.

φωτογραφία αρχείου, 1 Αυγούστου 2022 Μενετές

22.6.2023

Καρπαθιακά Νέα