Μιχάλης Ερωτόκριτος: "Μέχρι 16 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν κατατεθεί προσφορές για τη γραμμή της ΚΑΣΟΚΑΡΠΑΘΙΑΣ"

Μιχάλης Ερωτόκριτος: "Μέχρι 16 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν κατατεθεί προσφορές για τη γραμμή της ΚΑΣΟΚΑΡΠΑΘΙΑΣ"

Μέχρι τις  16 Ιανουαρίου του 2023 θα πρέπει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να καταθέσουν  τις προτάσεις τους στο διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί για την  εξυπηρέτηση της Κάσου και της Καρπάθου.

Στο  θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο δήμαρχος της Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

«Στις 16 Ιανουαρίου θα κατατεθούν οι προσφορές για την εξυπηρέτηση της γραμμής μας. Πιστεύουμε αυτή τη φορά να   γίνει ο διαγωνισμός να μην καταστεί άγονος  και να κατατεθούν προσφορές από τις εταιρείες. Από ότι ενημερωθήκαμε έχουν καταβληθεί αρκετά χρήματα  για την κάλυψη των οφειλών  του κράτους προς τις εταιρείες. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να καταθέσουν προσφορές», είπε ο κ. Ερωτόκριτος.

Μέχρι   να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός  οι ανάγκες θα καλύπτονται από τα δύο δρομολόγια που εκτελεί το πλοίο Πρέβελης και το ένα από πλοίο της εταιρείας Blue Star Ferries.

Ο δήμαρχος της Κάσου  αναφέρθηκε και στις ζημιές που έγιναν στο οδικό δίκτυο του νησιού από την κακοκαιρία πρόσφατα.

«Έγιναν ζημιές και σε κάποια σπίτια.  Προχωράμε με τις τεχνικές υπηρεσίες μας στις παρεμβάσεις που πρέπει. Να μην ξεχνάμε πως η Κάσος και η Κάρπαθος έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης . Αυτό σημαίνει πως η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνεται πιο εύκολα αφού θα παρέχονται  γρήγορα και τα κονδύλια που χρειάζονται», δήλωσε ο κ. Ερωτόκριτος

«Έχουμε επικοινωνήσει με την ΠΝΑΙ  και με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας  θα καταγράψουμε όλες  τις ζημιές που έχουν γίνει και θα ζητήσουμε τις αντίστοιχες αποζημιώσεις», τόνισε ο δήμαρχος της Κάσου.

Για τις γιορτές θα γίνουν όπως τόνισε εκδηλώσεις καθώς και ρεβεγιόν για την υποδοχή του νέου έτους

«Θα κάνουμε εκδηλώσεις και ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς για τους κατοίκους μας», είπε.

15.12.2022

πηγή skyrodos.gr