Ο συμπατριώτης μας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης προλόγισε Επιστ. εκδήλωση με θέμα «Γύρω από την έρευνα και μελέτη του δημοτικού τραγουδιού»

Ο συμπατριώτης μας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης προλόγισε Επιστ. εκδήλωση με θέμα «Γύρω από την έρευνα και μελέτη του δημοτικού τραγουδιού»

Στις 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» η Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο «Γύρω από την έρευνα και μελέτη του δημοτικού τραγουδιού».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας του ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια, μίλησε ο Παντελής Μπουκάλας, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κύπρου, συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν «Η σχετικότητα του χρόνου στο δημοτικό τραγούδι». Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Μανόλης Γ. Βαρβούνης, Γενικός Γραμματέας της ΕΛΕ, Κοσμήτωρ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Καθηγητής Λαογραφίας, με την ομιλία του «Δημοτικά τραγούδια και λαϊκές θρησκευτικές τελετουργίες: παρατηρήσεις σε μια αμφίδρομη σχέση».

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο ομιλίας του «Η “Αντροντυμένη” στο δημοτικό τραγούδι».

Τέλος, ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης ευχαρίστησε θερμά τον Βασίλη Κωνσταντινόπουλο για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και έπλεξε το εγκώμιο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

14.4.2024

Καρπαθιακά Νέα