Ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης γράφει για τα πρώτα γενέθλια των «Καρπαθιακών Νέων»

Ο Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης γράφει για τα πρώτα γενέθλια των «Καρπαθιακών Νέων»

 

 

Προς τον Διευθυντή της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Καρπαθιακά Νέα»,  κύριο Μανόλη Δημελλά

 

Αθήνα

 

Κύριε Διευθυντά,

Αγαπητέ Μανόλη,

 

Η έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Καρπαθιακά Νέα» είναι, κατά τη γνώμη μου, μια ευχάριστη, ευπρόσδεκτη και ευπρόσωπη νέα παρουσία στα δεδομένα της ενημέρωσης των Καρπαθίων και, ευρύτερα, των Κασίων συμπατριωτών μας. Και τούτο, γιατί η εφημερίδα αυτή δημοσιεύει αποκλειστικά ειδήσεις και σχόλια για τα δύο αυτά νησιά μας χωρίς χρονοτριβή!

Ο υπογραφόμενος δεν είναι οπαδός του ηλεκτρονικού Τύπου, αλλά, όπως είναι αυτονόητο, πρέπει να ακολουθήσει και αυτός την αμεσότητα και τις νέες τεχνολογίες. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, στους επιστημονικούς λαογραφικούς κύκλους, πέντε από τα βιβλία του αξιοποιούν λαογραφικό υλικό από αθηναϊκές και επαρχιακές εφημερίδες της καθημερινότητας.

Τα «Καρπαθιακά Νέα» όμως έχουν το πλεονέκτημα, με την ηλεκτρονική έκδοση, να ενημερώνουν αμέσως τους Καρπάθιους και Κασιώτες αναγνώστες τους με κάθε νέα είδηση, της ημέρας, όπως λέμε, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακόμη παρακολουθούν επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα των νησιών μας και βέβαια ενημερώνουν τους αναγνώστες τους με επίκαιρα λαογραφικά και όχι μόνο δημοσιεύματα.

Γι’ αυτό ο εκδότης και οι συνεργάτες του στην τεχνική επεξεργασία είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Τους εύχομαι κάθε περαιτέρω επιτυχία.

Εύχομαι επίσης μακροημέρευση στη νέα αυτή εφημερίδα, υγεία και δύναμη στο διευθυντή και το προσωπικό της για μια καλύτερη συνέχεια.

 

Με Καρπαθιακό Χαιρετισμό,

Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης

Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής