Επικεφαλής ΑΠΕΚ, Μηνάς Πρωτόπαπας: «Ούτε εισηγητής ούτε εισήγηση! Να αποσυρθεί το θέμα παραχώρησης του κτηρίου Κ.Υ»

Επικεφαλής ΑΠΕΚ, Μηνάς Πρωτόπαπας: «Ούτε εισηγητής ούτε εισήγηση! Να αποσυρθεί το θέμα παραχώρησης του κτηρίου Κ.Υ»

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων, ο επικεφαλής της ΑΠΕΚ κ. Μηνάς Πρωτόπαπας με μήνυμα που έστειλε στην δημοτική αρχή και ειδικά στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανωλάκη που ανέβασε και το θέμα, ζητά την απόσυρση του θέματος που αφορά την παραχώρηση του κτηρίου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου διότι δεν αναφέρεται εισηγητής ούτε και υπάρχει σχετική εισήγηση για αυτό το θέμα.

Η παραχώρηση του κτηρίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Καρπάθου, έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις με κορυφή όλων το ζήτημα της προχειρότητας και τις βιασύνης με την οποία κατεβαίνει προς ψήφιση ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Μπορεί το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καρπάθου να παραχωρήσει για πάντα αυτό το «φιλέτο» στην Αστυνομία, όταν δεν υπάρχει καμιά απολύτως πληροφορία για το κτήριο;

Υπάρχει ήδη σοβαρή κίνηση δημοτών που απαιτούν το κτήριο να αποδοθεί σε χρήση της Τρίτης Ηλικίας αλλά και από την Άνοιξη του 2021 η Τοπική Κοινότητα Καρπάθου, πρώτη από όλους, ζήτησε την αξιοποίηση του κτηρίου προς όφελος της κοινωνίας! Ωστόσο τότε ο Δήμος απέφυγε να ακούσει την άποψη της Τοπικής Κοινότητας.

Πρόβλεψη μας, το πιθανότερο είναι ότι το θέμα θα αναβληθεί, πολύ δύσκολα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Καρπάθου θα αποφασίσουν να δώσουν την περιουσία του Δήμου χωρίς να έχει πεισθεί η καρπαθιακή κοινωνία.

7.12.2022

Καρπαθιακά Νέα