Πέντε δρομολόγια, με ένα mini cooper, για να πεταχτούν τα σκουπίδια από τον παραλιακό!

Πέντε δρομολόγια, με ένα mini cooper, για να πεταχτούν τα σκουπίδια από τον παραλιακό!

Μπορεί όλα να φαίνονται δύσκολα όμως όπου υπάρχει φιλότιμο και λίγη θέληση τα εμπόδια ξεπερνιόνται και η ιστορία γράφεται διαφορετικά.

Ο λόγος για το θέμα που βρίσκεται στην επιφάνεια και αφορά την απόθεση των απορριμμάτων στον παραλιακό δρόμο εκτός των κάδων.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια άτυπη κόντρα, ανάμεσα σε εκείνους που επιμένουν να τα παρατούν στις άκρες του δρόμου και την υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου, που εξηγεί με κάθε τρόπο ότι αυτό είναι παράνομο και έχει να κάνει με θέμα δημόσιας υγείας. Η δημοτική αρχή από την άλλη δεν έχει επόπτη καθαριότητας ούτε και μια τριμελής επιτροπή αρμόδια για να κόψει πρόστιμα σε επιχειρηματίες ή ιδιώτες που συνήθως μετά τις 12 μ.μ. πετούν τις σακούλες στο δρόμο.

Χτες το βράδυ, όπως διαβάσαμε στη σελίδα του Facebook “Στραα κι ανάποα της Καρπάθου”, από νέους ανθρώπους είδαμε μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση! Οι νέοι πήραν πάνω τους το θέμα και με ένα mini cooper έκαναν 5 δρομολόγια και πέταξαν όλα τα σκουπίδια από το σημείο κάτω από το συντριβάνι.

Ο Ηλίας Βασιλαράς έγραψε στη σελίδα:

“Διανύοντας την πρώτη χρονιά της επιχείρηση μας στον πεζόδρομο και βλέποντας το βουνό που έχει δημιουργηθεί από σκουπίδια, με την βοήθεια φίλων κάναμε 5 δρομολόγια και τα πετάξαμε όλα (εκτός από 2 κουβάδες που ήταν με σπασμένα γυαλιά). Δεν το κάναμε γιατί ήταν δικά μας αλλά γιατί δεν αντέξαμε την εικόνα αυτή καθώς και την άσχημη μυρωδιά που ερχόταν στον πεζόδρομο. Το post αυτό δεν έχει σκοπό να κράξει αυτούς που τα πέταξαν άλλα ίσως να τους αφυπνίσει για την συνέχεια του καλοκαιριού. Καλό είναι όλοι λιγάκι να βοηθήσουμε ώστε να δείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Καλό βράδυ” 

Ο Ηλίας Βασιλαράς εξήγησε στα Καρπαθιακά Νέα ότι η κίνηση τους, το να πετάξουν τα σκουπίδια, έγινε γιατί αφενός δεν άντεχαν να τα βλέπουν μέσα στο κέντρο του νησιού, αφετέρου για να γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους γιατί με “τα πόστ στο Facebook δεν γίνεται τίποτα”, όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Βέβαια ο κ. Βασιλαράς επισήμανε ότι και ο Δήμος από πλευράς του δεν έχει κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια να ενημερώσει για την σωστή διαδικασία. Χαρακτηριστικά μας είπε ότι “εμείς αγοράσαμε κάδους και μετά μάθαμε ότι αυτοί  δεν ήταν κατάλληλοι και χρειάζεται άλλους. Να βγουν να μιλήσουν με τον κόσμο και να μας εξηγήσουν τη διαδικασία. Το θέμα με τις πεταμένες σακούλες, τα σκουπίδια στον κεντρικό δρόμο, είναι απαράδεχτο. Κι εγώ αν ήμουν εργαζόμενος στην καθαριότητα δεν θα τα μάζευα”

 

πηγή Καρπαθιακά Νέα