Κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ: Δημόσια έκφραση συλλυπητηρίων για τον αιφνίδιο θάνατο του συμπατριώτη μας οικονομολόγου Βασίλη Κ. Τσαμπανάκη

Κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ: Δημόσια έκφραση συλλυπητηρίων για τον αιφνίδιο θάνατο του συμπατριώτη μας οικονομολόγου Βασίλη Κ. Τσαμπανάκη

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΘΕΜΑ: Δημόσια έκφραση συλλυπητηρίων για τον αιφνίδιο θάνατο του συμπατριώτη μας οικονομολόγου Βασίλη Κ. Τσαμπανάκη (1952-2022), επί σειρά ετών Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Εφόρου της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, και εκλεγμένου Νομαρχιακού Συμβούλου Δωδεκανήσου.

Με το άκουσμα του αδόκητου θανάτου του συμπατριώτη μας οικονομολόγου, πρώην Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Δωδεκανήσου και πρώην Οικονομικού Εφόρου της Δ.Ο.Υ. Ρόδου Βασίλη Κ. Τσαμπανάκη το Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίου τύπου:

“Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας Βασίλη Κ. Τσαμπανάκη, ο οποίος υπηρέτησε τα κοινά της Ολύμπου, της Καρπάθου και της Δωδεκανήσου επί μακρό χρονικό διάστημα.

Γεννήθηκε στον οικισμό Διαφάνι της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου το έτος 1952 και ήταν γιος του Κωνσταντίνου Γ. Τσαμπανάκη και της Ευαγγελίας Στ. Φαρμακίδη.

Παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Ολύμπου Καρπάθου.

Ακολούθησε η φοίτησή του στο εξατάξιο Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου από το Πρακτικό Τμήμα του οποίου αποφοίτησε το 1970.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) της Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 1975.

Συμμετείχε ενεργά στα ιστορικά γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος έφεδρος αξιωματικός (Δ.Ε.Α.) στο Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών (Σ.Ε.Μ.)

Μετά την απόλυσή του από το στρατό προσελήφθη αρχικά στις επιχειρήσεις του Ομίλου Μποδοσάκη Αθανασιάδη, ενώ στη συνέχεια εντάχτηκε στην Οικονομική Εφορία Δωδεκανήσου που εδρεύει στη Ρόδο, στην οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών φτάνοντας στον βαθμό του Οικονομικού Εφόρου Δωδεκανήσου.

Πολιτικοποιημένο πρόσωπο κινήθηκε, μετά τη μεταπολίτευση, στο χώρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Εκλέχτηκε Πρόεδρος του Παραρτήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (1995-2004). Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 πολιτεύτηκε ως Μέλος του Εκλογικού Συνδυασμού “Δωδεκάνησα – Νέα Πορεία” του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, με τον οποίο εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, Μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου Καρπάθου – Κάσου τα έτη 2007-2010, επί Επαρχίας κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου.

Διετέλεσε τέλος επί σειρά ετών Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου “Η ΒΡΥΚΟΥΣ”. Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Μαθηματικών Φωτεινή Αρβανίτη, με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά.

Εκ μέρους της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του.”

Το παρόν δελτίο τύπου να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

     Ο Πρόεδρος                                                              Τα Mέλη

  

 

                 Ηλίας Β. Παπαηλίας                                        Γεώργιος Κ. Χατζηπαπάς

                                                                                            Ιωάννης Η. Μηνατσής

                                                                                            Αντώνιος Ι. Οικονόμος

                                                                                                  Βασίλειος Ε. Ορφανός