Μήνυμα Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης

Μήνυμα Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης

Αγαπητές μας συμπατριώτισσες,

Αγαπητοί μας συμπατριώτες,

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων σας εύχεται Χρόνια Πολλά με την ευκαιρία της φετινής Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την πατρίδα!

Τα πολύπαθα Δωδεκάνησά μας γιορτάζουν σήμερα την ιστορική Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα!

Ήδη πέρασαν 73 χρόνια από την ημέρα που η πατρίδα μας έκλεισε στην αγκαλιά της τη Δωδεκάνησο που τόσοι και τόσοι εχθροί πάλεψαν να κρατήσουν μακριά της.

Δυστυχώς η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να οργανώσουμε μία μεγάλη γιορτή για την 73η Επέτειο. Κυρίως όμως δεν μας επιτρέπει να είμαστε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ζουν στα νησιά μας και να γιορτάσουμε τη δωδεκανησιακή ενσωμάτωση με περίσσια λαμπρότητα, όπως άλλωστε της αξίζει.

Ωστόσο, η σκέψη μας βρίσκεται πάντα κοντά στους Απανταχού Δωδεκανησίους σε όλη την οικουμένη. Οι δεσμοί που μας συνδέουν είναι στενοί και αδιάρρηκτοι. Είναι δεσμοί που χαρακτηρίζονται από την κοινή μεγάλη μας αγάπη για την ελευθερία, την πατρίδα και τους ήρωες προγόνους μας.

Η Δωδεκάνησος έχει αφήσει το ένδοξο στίγμα της στην ιστορία του ελληνικού έθνους και όλοι οι Δωδεκανήσιοι είμαστε υπερήφανοι που είμαστε γέννημά της!

Χρόνια Πολλά!

Πειραιάς, 7 Μαρτίου 2021

page1image1826016