ΝΕΡΟ στο ΔΙΑΦΑΝΙ: "Τι 'χες Γιάννη, τι είχα πάντα" (Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

ΝΕΡΟ στο ΔΙΑΦΑΝΙ: "Τι 'χες Γιάννη, τι είχα πάντα" (Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

 

γράφει ο Μανώλης Ηλία Λιορεϊσης

Σήμερα είναι η πέμπτη μέρα από την παρουσίαση του προβλήματος ύδρευσης του Διαφανιού και η δεύτερη από τότε που ενημερώθηκε η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Καρπάθου και δεν μπορεί να έρθει το κατάλληλο μηχάνημα να εντοπίσει το βούλωμα!!! Η αδιαφορία και η αναισθησία των αρμοδίων σε όλο της το μεγαλείο.

Έτσι αναγκάζομαι να επανέλθω στο συγκεκριμένο ζήτημα μήπως και συγκινηθεί κάποιος και ασχοληθεί και με τα δικά μας βάσανα.

Α. Και πριν απ’ όλα πως και γιατί βουλώνει συχνά-πυκνά το δίκτυο ύδρευσης;;;

Όταν οι σωλήνες του δικτύου ύδρευσης απλώνονται τεμπέλικα στην επιφάνεια του εδάφους, χωρίς την ελάχιστη μέριμνα να καλυφθούν από το απαιτούμενο χώμα, τότε το νερό ζεστένεται από την ηλιακή ακτινοβολία, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το καταστάλαγμα των διαλυμένων αλάτων στις σωληνώσεις. Αυτές στη συνέχεια καταλήγουν στην κεντρική δεξαμενή η οποία με τον καιρό βουλώνει. Να σημειωθεί ότι εννιά χιλιόμετρα σωλήνων του τοπικού δικτύου ύδρευσης είναι κατά κυριολεξίαν στον αέρα.

Έτσι κάθε χρόνο παρουσιάζονται κι από ένα με δυό βουλώματα.

Ποιος μηχανολόγος υπέγραψε στ’ αλήθεια τέτοιες τρισάθλιες μελέτες;;;

Β. Πως αντιδρούν οι δύσμοιροι τοπικοί επιχειρηματίες;                 

Σε μια περίοδο που το χωριό μας δοκιμάζεται και ο τουρισμός του κυμαίνεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του, ενώ την ίδια ώρα ο Ελληνικός τουρισμός χτυπά τα ιστορικά υψηλά του, μας προέκυψε και το πρόβλημα της έλλειψης νερού, που οδηγεί πολλές τουριστικές επιχειρήσεις στο να επιστρατεύουν όλα τα διαθέσιμα βυτία για να μην φύγουν τρέχοντας οι εναπομείναντες πελάτες τους… Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και στον Άγιο Μηνά, όπου εδρεύουν δυο επιχειρήσεις. Εδώ και δυο μήνες κουβαλούν νερό με τα βυτία και κανείς δεν συγκινείται…

Γ. Η στάση του Δήμου Καρπάθου και της Κοινότητας Ολύμπου.

Αλήθεια για ποιά ανταποδοτικά μιλάμε… Πληρώνουμε κάθε χρόνο του κόσμου τα χρήματα και μόνο ανταπόδοση δε βλέπουμε από τη μεριά τόσο των υπεύθυνων του Δήμου μας όσο και της Κοινότητάς μας.

Πέρα όμως απ’ αυτά, ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος ενημερώθηκε απο τον μοναδικό φιλότιμο και αμισθί εργαζόμενο υδραυλικό Γιώργο Μιχ. Λεντάκη, ότι το Διαφάνι έχει σοβαρό θέμα ύδρευσης, αυτός τον πίεσε να πάει στις Μενετές γιατί υπάρχει και εκεί ανάλογο ζήτημα αδιαφορώντας για εμάς τους ιθαγενείς, τις επιχειρήσεις και τα σπίτια μας, που δεν έχουν νερό!!!

Που είναι αλήθεια οι βαρυξενητεμένοι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι που έμαθαν να ασκούν τα καθήκοντά τους διά τηλεπαθείας…

Τι θα έχουν άραγε να μας πουν όταν θα ψάχνουν ψήφους για να εκλεγούν ξανά και να αναλάβουν έμμισθοι Αντιδημάρχοι και άλλα ανάλογα…

Όσο για τον Πρόεδρο του Κοινοτικού μας Συμβουλίου Ηλία Παπαηλία, αυτός κόβει βόλτες με το μηχανάκι του δεξιά-ζερβά και προσπαθεί με μαντεψιές και ξεματιάσματα να λύσει το πρόβλημα. Αμ δε Πρόεδρε…Αν δεν συναισθανθείς το μέγεθος των ευθυνών, που εδώ και τρία χρόνια ανέλαβες, κανένα από τα προβλήματα του τόπου δεν θα αντιμετωπιστεί.

Αν παρά ταύτα κάποιος από τους Υπεύθυνους του Δήμου Καρπάθου παραμένει ξυπνητός, ας μας δώσει κάποιαν απάντηση!!!