Chef της χρονιάς ο Καρπάθιος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, που πιστοποιήθηκε με GOLD MEDAL OF HONOR 2023 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ”

Chef της χρονιάς ο Καρπάθιος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, που πιστοποιήθηκε με GOLD MEDAL OF HONOR 2023 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ”
Ο συμπατριώτης μας, Executive Chef ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, είναι πιστοποιημένος με GOLD MEDAL OF HONOR 2023 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB global Organization 
Ο παγκόσμιος & καταξιωμένος οργανισμός GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB μοναδικός στην επίτευξη του στόχου για την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως με moto το “Building Greek Gastronomy” ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το AMBASSADORS OF TASTE® GRAND PRIX 2023 στις 7 Ιουνίου 2023 στο POLITIA TENNIS CLUB. 
Για τον καταξιωμένο Σεφ Νίκο Νικήτα αναφέρει η επίσημη σελίδα του οργανισμού:
“Η ζωή που κάνει «Κάτσε το κεφάλι σου χαμηλά, δούλεψε σκληρά και μην περιμένεις να συμβούν πράγματα» τον έχει μετατρέψει σε ένα εργατικό άτομο με μεγάλο πάθος και επαγγελματισμό, που περιμένει κάθε πρόκληση να του τεθεί.
Η μαγειρική του φιλοσοφία έχει τις ρίζες του πίσω στο χρόνο με μια μοντέρνα ανατροπή και αυτό αποτελεί εύσημα στις δικές του ρίζες καθώς διατηρεί μια μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και το νησί της πατρίδας του, την Κάρπαθο και ιδιαίτερα τον Όλυμπο.
Ανάμεσα στα προσωπικά του επιτεύγματα διακρίνουμε τα εξής:
1η θέση εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής στην Πράγα
1η θέση εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής στο Τελ Αβίβ
1η θέση εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην κατηγορία hotelympia A1 στο Λονδίνο
Μέλος του The Gastronomic Association Chaine des Rotisseurs
Μέλος του The World’s MasterChef’s Society Member
Ενεργό Μέλος της Ένωσης Slow Food
Ο κ. Νικήτας αναφέρει με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει για συνέδριο:
“Για ακόμα μια χρονιά, το παγκόσμιο συνέδριο του οργανισμού Greek taste beyond borders στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτούς που μου εμπιστεύτηκαν την διαχείριση των ξενοδοχείων και των εστιατορίων τους τους συνεργάτες αλλά και τους ανθρώπους που δουλεύουν μέσα στις κουζίνες που έχω υπό την ευθύνη μου.”
10.6.2023
Καρπαθιακά Νέα