Οι επτά δράσεις πολιτισμού που πρότεινε η ΝΕΑ ΠΝΟΗ - Πόσες θα καταφέρει να ολοκληρώσει ο κ. Νισύριος;

Οι επτά δράσεις πολιτισμού που πρότεινε η ΝΕΑ ΠΝΟΗ - Πόσες θα καταφέρει να ολοκληρώσει ο κ. Νισύριος;

Οι παρακάτω επτά δράσεις πολιτισμού αποτελούσαν τους κύριους στόχους της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ που νίκησε στις εκλογές του 2019 και διοικεί τον Δήμο Καρπάθου. Ας ρίξουμε μια ματιά κι ας δούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ας υπολογίσουμε ακόμη 7 μήνες της διοίκησης του κ. Νισύριου.

“Χρειαζόμαστε και πάλι μια νέα πνοή στον πολιτισμό μας. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας, συνεχίζοντας το έργο όλων των φορέων,  έχει τη συνολική ευθύνη για να εκπονήσει, να προγραμματίσει, να συντονίσει, να  αλλά και να μεταλαμπαδεύσει ένα ευρύτερο όραμα για τον πολιτισμό μας. Και προς τους τρείς άξονες: των βιωμάτων, της διδασκαλίας, και της προβολής. 

Και όπως πάντα, να στοχεύσει σε συγκεκριμένες δράσεις για να φτάσει στο όραμα, όπως αυτές που αναφέρονται στο πρόγραμμά μας:

  1. Ενίσχυση του Ινστιτούτου Λαικού Πολιτισμού της Καρπάθου του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, για την έρευνα και τη διοργάνωση διεθνων συνεδρίων.
  2. Ενίσχυση στοχευμένων πολιτιστικών δράσεων του ΚΟΠΑΠ, ΠΟ.Ρ.Ο.Κ.,  Λυκείου Ελληνίδων και των λοιπών Πολιτιστικών Συλλόγων του Νησιού.
  3. Εικαστικές παρέμβασεις σε δημόσιους χώρους του Νησιού που να αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
  4. Αποπεράτωση του Παλαιού Δημαρχείου στο Κονάκι και λειτουργία του ως Κέντρο Καρπαθιακού Πολιτισμού.
  5. Αποπεράτωση και λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Ολύμπου Καρπάθου.
  6. Ενεργοποίηση των υφισταμένων πρωτοκόλλων Αδελφοποιήσεων του Δήμου Καρπάθου και περαιτέρω Αδελφοποιήσεις με Δήμους, με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικά γεγονότα με παράλληλη ανάδειξη αυτων.
  7. Δημιουργία Ψηφιακής και Δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που θα λειτουργεί και ως χώρος ανάγνωσης και χρήσης υπολογιστών για μαθητές και ενήλικες.

Όπως πάντα, θα επιδιώξουμε την συστράτευση όλων των δυνάμεων του Δήμου, προς ένα κοινό όραμα για τον πολιτισμό μας και συνολικά θα πορευτούμε προς τους κοινούς μας στόχους.”

(Από την επίσημη σελίδα της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ)

15.5.2023

Καρπαθιακά Νέα