ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ η Άννα Νιότη!

ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ η Άννα Νιότη!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΝΙΟΤΗ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελικής φάσης του 11ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα «Αίσθηση, νόηση και το ερώτημα για τη γνώση», η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας, Άννα Νιοτή κατέλαβε την 2η θέση πανελλαδικώς και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην 30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί στη Λισαβώνα, Πορτογαλία από τις 26-29 Μαΐου 2022 με θέμα “Identity and Person” (facebook.com/leonteios.llp/posts/5481858711828293)

ΤTη μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη Φιλοσοφία, στη Φιλοσοφική Ολυμπιάδα, που θα γίνει, στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας, από τις 26 έως τις 29 Μαίου του 2022 θα έχει η Άννα Νιοτή, κόρη του Αλέκου και της Μαρίας Tριανταφυλλοπούλου, η οποία διακρίθηκε στην τελική φάση του 11ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διεξήχθη, υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Ελλάδα και την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, διαγωνιζόμενη μάλιστα τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική Γλώσσα!

Η χαρά μας και η υπερηφάνεια των συγγενών αλλά και όλων των Καρπαθίων είναι πολύ μεγάλη.

Δεν γνωρίζω, αναφέρει στην ανάρτηση του ο θείος της κ. Μιχαήλ Νιότης, “το εάν θα της επιτρέψουν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις της στις Πανελλήνιες Εξετάσεις να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα της Λισσαβώνας, αλλά το ελπίζω γιατί είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει με το μετάλλιο στο στήθος της! Το μετάλλιο της καρδιάς μας το έχει ήδη κερδίσει!! Και κάτι ακόμα … δύο μαθητές λυκείου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας τις παραμονές των Πανελληνίων Εξετάσεων. Δεν θα ήταν δίκαιο και εύλογο αυτά τα 2 παιδιά, που θα παρατήσουν τα μαθήματα και τα φροντιστήρια τους στην πλέον κρίσιμη περίοδο της προετοιμασίας τους, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, να είχαν κάποια πριμοδότηση από την Πολιτεία στα μόρια των Πανελληνίων Εξετάσεων; Kαι δεν αναφέρομαι μόνο στις Ολυμπιάδες Φιλοσοφίας αλλά και στις υπόλοιπες “Γνωστικές” Ολυμπιάδες, όπως π.χ. των Μαθηματικών, της Φυσικής κ.τ.λ.”