Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο γλέντι – ορόσημο του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο γλέντι – ορόσημο του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Το 3ο Γλέντι Δωδεκανησιακής Νεολαίας έλαβε χώρα στη Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου 143, Πειραιάς), την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου μετά το πέρας της παρέλασης του Πειραιά.

Το γλέντι – ορόσημο του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων είχε όλα τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα: δωδεκανησιακές μουσικές, παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, γλέντι, κέφι και πολύ χορό.

Το γλέντι μας ξεκίνησε γύρω στις 3μ.μ. καθώς χρειάστηκε οι νέοι και νέες μας να μπορέσουν να ετοιμαστούν και να ξεκουραστούν, καθώς συμμετείχαν με την Ομοσπονδία Δωδ/κων Σωματείων στην παρέλαση.

 Το λόγο έλαβε αρχικά ο Πρόεδρος του Σ.Α.Δ.Ν., κος Χαράλαμπος Χατζόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τη νεολαία μας και τον υπόλοιπο κόσμο που ήρθε στο γλέντι μας, έκανε μια ιστορική αναδρομή των προηγούμενων γλεντιών. Εξάλλου, σε ένα γλέντι όπως και αυτό, την 28η Οκτωβρίου 2018 έγινε η ιδρυτική διακήρυξη του Σ.Α.ΔΝ.

Φέτος τιμώμενο νησί της εκδήλωσης ήταν το ακριτικό Καστελλόριζο. Οπότε, μετά τον πρόεδρο του Σ.Α.Δ.Ν. το λόγο έλαβε η Γενική Γραμματέας και εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων “Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” κα Μαίρη Στεφάτου και στη συνέχεια η κα Καλλιόπη Βαρουδάκη, Πρόεδρος του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλορίζου.

Μπροστά στην «πίστα» βρισκόταν φωτογραφικό και έγγραφο υλικό για την ιστορία τόσο του Καστελλορίζου, όσο και του Συνδέσμου Καστελλοριζίων που το 2023 κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του, καθώς και μία κούκλα ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της γυναίκας του Καστελλορίζου. Σημαντική στιγμή ήταν η σύνδεση μέσω zoom με τον αντιδήμαρχο Μεγίστης, κο Στράτο Αμύγδαλο, ο οποίος συνδέθηκε και μας έδειξε τις ομορφιές του νησιού και μας ευχαρίστησε για την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγίστης. Στη συνέχεια, ακολούθησε χορευτικό με μουσικές και χορούς του Καστελλορίζου από την Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελλορίζου, τραγούδια και χοροί από πολλά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως της Λέρου, της Ρόδου και της Κάσου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ μετά από ένα καθιστό καρπάθικο γλέντι με πολλές μαντινάδες.

 Το Δ.Σ. του Σ.Α.Δ.Ν νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους παροικιακούς δωδεκανησιακούς συλλόγους της Αττικής που παρείχαν εδέσματα και γλυκά από τα νησιά τους, τα μέλη και τους φίλους του Σ.Α.Δ.Ν. που κι αυτά προσέφεραν ποτά, αναψυκτικά ή γλυκά, καθώς και τους χορηγούς μας, την εταιρεία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε από τη Ρόδο, την επιχείρηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΜΑΝΕΖΗΣ από την Κάρπαθο και την κυρία ΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από την Πάτμο.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με καταγωγή από την Κάρπαθο, κο Κώστα Κατσαφάδο, την Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και πολιτευτή Πειραιά, κα Κατερίνα Βουρεξάκη, την Πρόεδρο του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO, κα Καλλιόπη Βαρουδάκη, την Πρόεδρο της Ένωσης Κώων Αθηνών “Ο Ιπποκράτης”, κα Λουκία Ζερβάνου, την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ροδίων Αθηνών – Πειραιώς κα Μαρία Κορδύνα, την Γενική γραμματέα του Συνδέσμου Καστελλοριζίων, κα. Μαίρη Στεφάτου, την Γεν. γραμματέα του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων, κα Αγγέλα-Πατρούλα Γλύτση καθώς και όλους τους νέους και νέες της Δωδεκανήσου που παραβρέθηκαν στο 3ο Γλέντι Δωδεκανησιακής Νεολαίας του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων.

Με την ευχή να ανταμώνουμε και να γλεντούμε για πολλά χρόνια ακόμα. Για το Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων,

Ο Πρόεδρος,

Χάρης Χατζόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας,

Γρηγόρης Χατζηαντωνίου

31.10.2022

Καρπαθιακά Νέα