Όχι, τα μπάρμπεκιου δεν είναι ακίνδυνα

Όχι, τα μπάρμπεκιου δεν είναι ακίνδυνα
Πόσες φορες δεν έχουμε ακούσει για μια παρέα που μαζεύτηκε σε ένα σπίτι για να περάσει το βράδυ. Πόσες φορές δεν είπαμε ότι αφού γνωρίζουμε τους ανθρώπους δεν κινδυνεύουμε. Μια διδακτική ιστορία για τα λάθη στις κοινωνικές συναναστροφές και τα σφάλματα που κάνουμε όταν μαζευόμαστε σε σπίτια ανέβασε με ανάρτηση του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς. 
“Ο Γιώργος ένιωθε πιεσμένος και σκασμένος. Σάββατο βράδυ φώναξε τρεις φίλους να ψήσουν και να φάνε σπίτι. Έστειλαν μήνυμα 6 και μαζεύτηκαν.
Μεταξύ τους και η φίλη του η Κατερίνα. Η Κατερίνα μένει με την αδερφή της. Η αδερφή της πηγαίνει στο σπίτι των γονιών τους μια φορά την εβδομάδα και παίρνει φαγητό.
Ο μπαμπάς της Κατερίνας πέθανε ένα μήνα μετά το μπάρμπεκιου σε εντατική νοσοκομείου.
Ο Γιώργος ήταν ασυμπτωματικός φορέας του ιού και κόλλησε την Κατερίνα…..
Όσοι μπορούμε εμβολιαζόμαστε.
Μέχρι να εμβολιαστουμε όλοι όμως τηρούμε αποστάσεις-υγιεινή χεριών-μάσκες-αερισμό των χωρων και προσέχουμε πολύ, παρά πολύ ποιον βάζουμε στην κοινωνική μας φούσκα.
Όλοι έχουμε ανάγκη να δούμε φίλους αλλά με κανόνες-προσοχή και σεβασμό στους γονείς μας που ακόμα δεν εμβολιάστηκαν όλοι. Τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία των αγαπημένων μας.
Υπομονή και θα βγούμε ενωμένοι και δυνατότεροι”
Δημοσιεύτηκε από Sapounas Spiros