Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου: Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ (1945-2023)

Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου: Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ (1945-2023)

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Δ.Σ. του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, μετά το θλιβερό άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του

ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ (1945-2023)

Συζύγου της συμπατριώτισσάς μας Σταματίνας Ν. Νικολιδάκη, από το Απέρι, επί σειρά ετών μέλους του Δ.Σ., με σημαντική προσφορά στο Σύλλογό μας, εκφράζουμε τα Θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποβιώσαντος.

Ο αείμνηστος Ιάκωβος έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού από τα μέλη της Παροικίας μας στη Ρόδο, αλλά και στην Κάρπαθο. Καταγόταν από το Πυλί της αγαπημένης ιδιαίτερης πατρίδας του της Κω, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε κι ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω.

Στη συνέχεια, φοίτησε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, απ’ όπου ως πτυχιούχος πλέον είχε λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία στο Δημόσιο Τομέα. Υπηρέτησε με ζήλο κι ακεραιότητα όποια θέση ευθύνης του ανατέθηκε… Υπήρξε Προϊστάμενος και Διευθυντής της Επιθεώρησης Εργασίας Δωδεκανήσου όπου επέδειξε υπευθυνότητα κι εργατικότητά του, ενώ λειτούργησε αμερόληπτα υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά, όπως μαρτυρούν όσοι συνεργάστηκαν και συνδιαλλάχτηκαν μαζί του.

Αγάπησε τη Ρόδο όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα και δημιούργησε την οικογένειά του. αλλά και την Κάρπαθο, τόπο καταγωγής της αγαπημένης συζύγου του, και είχε και τις δύο σα δεύτερη πατρίδα του…

Ως άνθρωπος διακρινόταν για τη ευγένεια, τη σοβαρότητα, το κύρος και την αξιοπρέπειά του.

Ευχάριστος στις συναναστροφές του, πνευματώδης, δραστήριος και δημιουργικός… Δημιούργησε κι άφησε στην κοινωνία αξιόλογη οικογένεια. Υπήρξε σωστός σύζυγος και οικογενειάρχης, καλός και στοργικός πατέρας στις τρεις άξιες θυγατέρες του κι ευαίσθητος παππούς στα τρία εγγόνια του, που αξιώθηκε να καμαρώσει…

Ευχόμαστε την « εξ ύψους παρηγορία » στην οικογένεια και τους οικείους του και στον εκλιπόντα «Καλή Ανάπαυση!».

Είθε ο μεγαλοδύναμος Θεός, ως δίκαιος κριτής, να τον κατατάξει «εν σκηνές δικαίων»… Αιωνία του η Μνήμη!

Ρόδος, 3 Απριλίου 2023

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Γεργατσούλλη – Γιάννουστα Ειρήνη Ανθούλα Κουρουμπλάκη-Κουλουριώτη

14.4.2023

Καρπαθιακά Νέα