Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Κωνσταντίνος Κλώκας, ευχαριστούν τον Ιωάννη Χαλκιά

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Κωνσταντίνος Κλώκας, ευχαριστούν τον Ιωάννη Χαλκιά
Κώστας Κλώκας

Θα ήθελα προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του υπεύθυνου του γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης κου Ζαχαριουδάκη, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Ιωάννης Χαλκιάς για την δράση του ενώ φοιτούσε στο τμήμα Φυσικής.

Πρόσφατα, αποφασίστηκε η συνεργασία μου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και εκεί ανακάλυψα το έργο του κ. Χαλκιά, ο οποίος είναι και καλός μου φίλος όμως ποτέ δεν μου ανέφερε τίποτα από όσα τώρα ανακάλυψα. Οφείλω να αναφέρω ότι τα θεμέλια που έθεσε ήταν τόσο σωστά τοποθετημένα ώστε ακόμη και σήμερα διευκολύνουν σημαντικά το δικό μας έργο.

Είναι δύσκολο να αναφέρω το σύνολο της δράσης του κ. Χαλκιά και την σημαντικότητά της, όμως θέλω να αναφέρω ότι μεταξύ άλλων δημιούργησε και οργάνωσε μία εξαιρετική σκακιστική βιβλιοθήκη για το Πανεπιστήμιο και προμηθεύτηκε σκακιστικό υλικό.

Ακόμη, συνέταξε σκακιστικό εγχειρίδιο και μέσα από δωρεάν μαθήματα οδήγησε φοιτητές σε επιτυχημένα πρωταθλήματα, ενώ οργάνωσε και την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εθνικές Πανεπιστημιάδες. Ακόμη, συνέγραψε, μαζί με τον Ομοσπονδιακό Μαιτρ κ. Ιωάννη Μαρή, βιβλίο για την εξέλιξη του σκακιού στην Ελλάδα, το οποίο μαθαίνω ότι πρόκειται να εκδοθεί σύντομα.

Σημαντική ήταν και η επιτυχής γεφύρωση της δράσης του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου με το φοιτητικό πολιτιστικό κέντρο δια μέσω του σκακιού. Εδώ δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι ο κ. Χαλκιάς υπήρξε και πρόεδρος της ιδιαίτερα δραστήριας τότε, Ομάδας Φοιτητικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας που κατά την προεδρία του απέσπασε το βραβείο Αρετής, το οποίο δεν είχε δοθεί ποτέ πριν ή έκτοτε σε φοιτητική ομάδα, αφού διοργάνωσαν ακόμη και την πανελλήνια αμφικτιονία της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι ο Γιάννης, ήταν ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο σε όλους τους κύκλους του πανεπιστημίου και η παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει είναι σημαντική και πολύπλευρη.

Κώστας Κλώκας

Fide International Organizer

4.3.2023

Καρπαθιακά Νέα