Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Εμίρη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Εμίρη

Το πρόσφατο βιβλίο του διακεκριμένου Φιλολόγου και Συγγραφέα κ.Γιάννη Ηλία Εμίρη, «Άγιοι που έζησαν στον 20ό αιώνα, Εις το καθ’ὁμοίωσιν επανήχθησαν»/Α΄τόμος, από τις εκδόσεις «ΜΕΛΩΔΟΣ» παρουσιάστηκε την Δευτέρα, 30ή Μαΐου 2022 στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, στην Αθήνα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, κ.Φώτης Παπαθανασίου. Προλόγισε ο Πανοσ. Αρχιμ. π.Αναστάσιος Καντάνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, υπεύθυνος των εκδόσεων «ΜΕΛΩΔΟΣ».

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου και ο Καθηγητής και τ.Πρύτανης κ.Θεόδωρος Φορτσάκης.

Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Ρήγας Αξελός και Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, ενώ τις ευχαριστίες του προς όλους εξέφρασε ο συγγραφέας κ.Γιάννης Εμίρης,

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος, Ιερείς, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής Βουλευτής κ.Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κοσμήτορας της Βουλής Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Βασίλειος Υψηλάντης, ο π. Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ.Κατερίνα Κατριβάνου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, ο Αγιογράφος και δημιουργός του εξωφύλλου κ.Βλάσης Τσοτσώνης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.