Νικόλας Βασίλας: "Άσχετοι από πεζοπορικό τουρισμό όσοι επέλεξαν αυτά τα μονοπάτια στην Κάρπαθος"

Νικόλας Βασίλας: "Άσχετοι από πεζοπορικό τουρισμό όσοι επέλεξαν αυτά τα μονοπάτια στην Κάρπαθος"

Ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Ομίλου Καρπάθου, κ. Νικόλας Βασίλας, με σχόλιο του αναφέρεται στην προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει τα μονοπάτια του νησιού. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Διάβασα προσεχτικά τις δύο καταστάσεις των προτεινωμενων μονοπατιών και δυστυχώς διαπιστωσα ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί βασικά μονοπάτια που τα πεζοπορουν όλοι οι πεζοπόροι τουρίστες ενώ έχουν συμπεριληφθεί πεζοπορικες διαδρομές που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμπεριληφθουν.

Ο Όμιλος φίλων βουνού και Θάλασσας Καρπάθου (που έχει καθαρίσει περίπου 70χλ μονοπάτια σε όλη τη Καρπαθο) εστειλε δύο επιστολές στην προηγούμενη αλλά και στη σημερινή τουριστική επιτροπή και τους προτείναμε να βοηθήσουμε στη διόρθωση της εφαρμογής karpathia Paths και σε ότι άλλο αφορά τα μονοπάτια και το πεζοπορικό τουρισμο δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση.

Κύριοι τις τουριστικής επιτροπής εμείς δεν διεκδικούμε στεφάνια και δάφνες απλά θέλουμε να βοηθήσω με γιατί έχουμε τις γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση.

Όσον αφορά δε αυτόν η αυτούς που απελεξαν τα μονοπάτια που αναφέρονται στις δύο καταστασεις εχω να τους πω ότι είναι άσχετοι από μονοπάτια και πεζοπορικό τουρισμο.”