Αιδεσ. Στυλ. Φασούλας: "Ο ιερέας σε ενα χωριό είναι κατι παραπάνω απο ενας απλός λειτουργός"

Αιδεσ. Στυλ. Φασούλας: "Ο ιερέας σε ενα χωριό είναι κατι παραπάνω απο ενας απλός λειτουργός"

Ο ιερέας του Μεσοχωρίου, π. Στυλιανός Φασούλας αποδεικνύει καθημερινά την αγάπη για το λειτούργημα του. Σήμερα ήταν η σειρά για έναα πιστοποιητικό επιμόρφωσης εκκλησιαστικών και πολιτιστικων γνώσεων που ήρθε ως επιβράβευση των προσπαθειών του. Κι ο ίδιος ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει εκείνους που στάθηκαν αρωγοί θετικής ενέργειας στον αγώνα του. Αναφέρει λοιπόν με ανάρτηση του:

“Η παιδεία είναι η μετάληψη της αγιότητας στη ζωή μας, έλεγε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με ενθάρρυναν για την παρακολούθηση του προγράμματος. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ.κ Αμβρόσιο, για την ευλογία και την στήριξη που μου έδωσε απο την πρώτη στιγμή. Τον πατέρα Αμβρόσιο για τις πολύτιμες συμβουλές του, τον πνευματικό μου π. Καλλίνικο για την ψυχική δύναμη και πανω απο ολα την σύζυγό μου για την αμέριστη συμπαράσταση της. Σίγουρα αυτό ηταν μονο η αρχή. Το ταξίδι τώρα ξεκινάει και απο τον Οκτώβριο ξεκινάει μια νεα εμπειρία”.

Ρωτήσαμε τον π. Στυλιανό τι τον οδήγησε σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτόν τον κύκλο σπουδών και πρόθυμα μας απάντησε:

Νομίζω οτι ένιωσα την ανάγκη όταν ανέλαβα την ενορία στο Μεσοχωρι. Καταλαβα οτι ενας ιερέας σε ενα χωριό είναι κατι παραπάνω απο ενας απλός λειτουργός. Είναι οδηγός και στήριγμα. Αυτο μου έδωσε το κίνητρο για να παρακολουθήσω αυτο το εκπληκτικό πρόγραμμα. Μπορώ να πω οτι μου φύτεψε την επιθυμία να συνεχίσω τις σπουδές.